Norden i ESC 2010

Här sitter jag tidigt denna söndagsmorgon och poppar de låtar som redan är klara för Eurovision.
Men innan vi lyssnar på dem så river vi av några väl valda ord om gårdagens första delfinal. Jag är nöjd. Mycket nöjd. Det gick ungefär som väntat för mina tre favoriter.
1. Jenny Silver kom sist – på tok för läcker och modern för Melodifestivalen.
2. Jessica Andersson tog sig återigen till Andra chansen. Mycket fin låt. Hoppas bara hon byter frisyr och kläder… Varför ska en vacker ung kvinna ha håret uppsatt? Nej, släpp ut det!
3. Salem Al Fakir gick raka vägen till Globen och det tycker jag var mycket roligt.
Vad gäller den andra finalisten, Ola, så kan jag kort konstatera att den klistriga låten inte faller mig på läppen och dessutom är sångaren helt ointressant och vansinnigt osexig. Punkt. Programledartrion skötte sig fint och Dolph överraskade.
Norge:

Det var final i Norge i går kväll och tyvärr vann ingen av mina favoriter, men vinnarballaden är lite fin och gossen är stilig som få. Fatta att detta blir låtskrivaren Fredrik Kempes tredje ESC-låt på raken!
Danmark:

Fin Celine Dion-låt men vansinnigt tråkig att titta på. Gör om, gör rätt.
Finland:

Galet. Lite fin refräng men… galet.
Island:

Trist dussinpop. Kanske växer den.

20 reaktioner till “Norden i ESC 2010”

 1. Finland: Ha ha ha ha. *host, host*
  I övrigt: ska man gå på det här verkar det vara de lugna låtarnas år…

 2. Vad blir det om man blandar agnetha fältskog o mariette? Jo Jessica igår,, I Love it.. Och Salem var ok men inte bäst, refrängen var bra men verserna? Nej. Och Ola var den jag helst såg komma till Globen.

 3. Måste säga att jag är mest imponerad av Dolph! Vilken show! Var tvungen och kolla på reprisen om det var så bra som jag tyckte igår! Det är ju så synd att vi nu får vänta till finalen innan vi får se honom igen.
  Bidragen? Jag föll för det lugna, sköra och känsliga. Pain Of Salvation passar mig just nu. Sen att sjunka in i hans ögon gör att jag bara ville att tiden skulle stå stilla.
  Av de nordiska bidragen så måste jag tyvärr säga att Finlands bidrag är för mig helt obegripligt tråkigt, Danmarks växer hela tiden, Islands funkar bra men den bästa är Norges bidrag. Vilken ballad!

 4. Åh nu börjar den där tiden jag inte är insatt i. Men jag är dig trogen. Här är jag nu. Som alltid!

  1. Det kommer dock gå bra för denne kis. Damerna och fjollorna kommer sätta paraplydrinkarna i halsen när han dyker upp i rutan.

 5. Norge – Sånglektioner kanske kunde vara en bra investering.
  Danmark – Blandning mellan Celine och Shania. Inte imponerad.
  Finland – Dragspel istället för fiol och blondin istället för troll, annars likt fjolårets vinnare tycker jag.
  Island – kommer gå hem i östra europa och på västkusten…

  1. NO – Han är ju ”vokalist”, men et är lite väl svajigt tycker jag.
   DEN – De får komma upp med nån stilig scenshow!
   FIN – Haha. Nja.
   ICE – Och på Borlängebaren.

Kommentarer är stängda.