MJ

I SVT:s morgonsoffa sitter de och talar om sina favorit-MJ-låtar. Belysningen dämpas och de hör en liten skvätt av stycket medan de tittar på varandra, nickar lite i takt till musiken för att därefter säga smarta saker om det musikaliska geniet Michael Jackson.
Väldigt B.
Jag tänker mest på att måtte hans (?) barn nu bli adopterade av något trevligt par från Arizona.
Min syster var kär i MJ. Hon fick BAD-omslaget av mig och gick runt med det som vore det en docka. När hon skulle göra något privat var jag tvungen att täcka över omslaget – Michael fick inte se. Minns att jag hjälpte min syster att författa ett brev till MJ. “I understand you”, skrev hon. Hon var 5 år ung och hon kunde vartenda litet “tjoho” i samtliga MJ-låtar. Jag lovar. Bruden snackade inte engelska men hon kunde varenda liten textrad. På riktigt alltså.
RIP
Nu ältar vi inte detta tragiska livsöde någe mer. MJ borde ha fått leva som en läcker svart karl i någon liten amerikansk håla. Som vanligt skyller vi allt på grabbens överreligiösa psykopatföräldrar.
Slut.
Uppdatering: När MJ dör ringer TV4 upp Anna Book för att höra vad hon har för tankar. Why not, liksom. Det är därför SVT ringer upp mig i afton när England spöar Sverige i fotboll.