Med Israel mot päls

Jag kan inte ens ta emot nyhetsbrev från Djurens Rätt utan att bli förbannad.

Chans till totalförbud mot päls i Israel: var med och påverka för unik lag!

Israel har inte direkt rykte om sig att vara ett föregångsland när det gäller rättighetsfrågor. Men nu finns chansen att påverka landets agerande i en viktig djurrättsfråga.

Vad jiddras det om här? ”Rykten” har ingenting med sanningen att göra. Läs exempelvis här om diverse mänskliga rättigheter i det heliga landet.
Okej, då fortsätter vi läsa nyhetsbrevet:

I Israel diskuteras just nu ett förslag att förbjuda produktion, import och försäljning av pälsprodukter. Om förslaget går igenom skulle Israel bli först i världen med den här typen av förbud. Det handlar alltså om en helt unik lag, som skulle kunna fungera som förebild för andra länder. Den 2 september kommer ansvarig kommitté i det israeliska parlamentet Knesset att rösta om förslaget.
Vad kan du göra?
Nu behövs din hjälp. Genom att maila till den ansvarige ministern visar du att det finns ett internationellt stöd för förbudet. Djurens Rätt har redan gett sitt officiella stöd för förslaget, och nu behöver vi visa att vi är många som hoppas att lagen går igenom.

Nu ilar du över till Djurens Rätt och signerar och klickar på ”skicka”.
Bra gjort.
Tack!
God helg!


Uppdatering: Djurens Rätt lade upp länken på Facebook och sedan var det bara att vänta på första anti-Israeliska kommentaren. Det blev den sjätte.
Uppdatering 2: Strax därefter var den en gosse som skrev ”Israel är bäst!” Jag ”gillade” det. 🙂
Comments off.