Madonnas studioalbum, rankade från 14 till 1: #10

Jag blev ett Madonnafan när Like a Virgin släpptes. Jag hade redan en poster från tidningen Okej på väggen innan jag ens hört Madonnas musik – jag tyckte att hon såg cool ut. Sedan spelades ”Like a Virgin” i något program på Sveriges Television och jag minns att jag tänkte: ”Jag visste att hon var bra, men jag visste inte att hon var bra.” 😀
Så här och nu började min M-resa.
”Angel”, ”Over and Over”, covern ”Love Don’t Live Here Anymore”, ”Dress You Up”… Hur bra är inte de?
Och ”Stay” och ”Pretender” som ju var låtar skrivna år tidigare, och vars demoversioner släppts på ”Beginnings”, som jag för övrigt rekommenderar. Dessa låtar är ju toppenpop!
Bästa versionen av titelspåret är för övrigt denna, från Confessions Tour, många herrans år senare.

Alla är vi barn i början.

Bästa låt: ”Into the Groove” (ja, jag vet att den inte var med på originalutgåvan, utan först på det europeiska släppet, men den fanns med på min kassett, så jag väljer denna underbara, fantastiska dansdänga)
Sämsta låt: ”Shoo-Bee-Doo”

Ikoniskt omslag.