Lagom djupa tankar igen

Jag funderar på det här med exempelvis artister som bytt namn då de gift sig eller dylikt, eller kanske ändrat stavning av en eller annan anledning. Ska man då använda det nya namnet även för deras gamla alster?
Konkreta exempel så ni förstår vad jag menar; Charlotte Perrelli hette Nilsson när hon vann ESC och i alla böcker står det ju just Nilsson. Och utomlands är hon ju inte känd som något annat än “Charlotte Nilsson – hon med h*rsmink som vann ESC”*. Så om jag spelar hennes tidiga album; lyssnar jag då på Charlotte Nilsson eller på Charlotte Perrelli?
Samma sak med gamla goa Lili & Susie som ju först hette Sussie med två s och eftersom karriären sedan avslutades without any further notice borde de ju fortfarande kallas Lili & Susie med ett s fastän de under storhetstiden stavade med två.
Ojoj, jag har så många djupa tankar när jag är ledig. Jag kanske borde gå till jobbet.
*Inget ont menat. Jag gillar Challe. Men hennes hemsida är den fulaste på länge. Kanske kan jag ta tag i den?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *