Kylie ”Tension”

Kylie Minogue ”Tension”.

Kylies sextonde (!) album släpps på fredag och låtarna finns nu överallt på nätet. Jag försökte in i det sista att inte lyssna. Men vad kan jag säga? Jag är en enkel, svag man.
Så jag lyssnar på repeat.
Här är mina utlåtanden om låtarna.

 1. Padam Padam 5/5
  Supersingeln som vi alla känner till. Kylies största sedan ”Can’t Get You Out of My Head”. På alla vis episk. Detta överanvända ord. Men här kommer det till sin rätt.
 2. Hold On To Now 3/5
  Ett ganska typiskt albumspår. Poppigt och kompetent, men kommer inte att hamna på nån Kylie-topp-50-lista.
 3. Things We Do For Love 5/5
  När jag först hörde denna så störde det mig att jag inte kom ihåg vilken låt denna påminner om (första raderna i refrängen). Svaret är: Gabrielles ”Should I Stay”. Eftersom låtarna i helhet är helt och totalt olika så stör det mig inte.
  Således en full femma. Jag gillar ju både Gabrielle och Kylie.
 4. Tension 3/5
  Singel nummer två. Som jag sa i en australisk podcast för ett tag sedan: jag gillar denna låt men det stör mig att jag inte riktigt kan sjunga med. Låten är lite ”kylig” och för mig är Kylie VÄRME.
 5. One More Time 2/5
  Hatar inte. Men låter som en b-sida. Albumets svaga länk. Även om jag gillar pianoplingandet.
 6. You Still Get Me High 5/5
  Börjar lugnt men poppar sedan till sig. Där i det lugna hörs Kylies röst. Den som jag älskar. Den som är sentimental och eftertänksam.
 7. Hands 2/5
  Nej. Inget för mig. Och den där rappen i början (vem det nu än är som ”berikar” oss med den) stör mig så klart, eftersom jag hatar rap och hip hop-crap.
  En tvåa ändå, eftersom jag gillar melodin som Kylie sjunger.
 8. Green Light 2/5
  Saxofonen räddar denna dussinlåt. Denna hade kunnat höra hemma på förra albumet ”Disco”. Eller som en b-sida.
 9. Vegas High 5/5
  Riktigt bra. Kylie ska ju snart ha en ”residency” i Las Vegas, så detta är ju passande. Jag stormgillar den något ”sentimentala” melodin. Detta är så att säga inte party, utan lite mer melankoliskt. Och det går ju vi finländare igång på.
 10. 10 Out Of 10 4/5
  En duett med någon som jag inte känner till, som heter Oliver Heldens. Jag gillar denna också. Och den är så VÄLDIGT Pet Shop Boys. Lyssna så förstår du.
 11. Story 3/5
  Jag är kluven. Jag gillar när låtar går ”upp och ner” i sången. Eftersom jag gillar klara och tydliga melodier. Jag tror dock att texten är bättre än melodin.

  Bonusspår på den deluxiga utgåvan:
 12. Love Train (Återkommer)
 13. Just Imagine (Har hört demon. Återkommer.)
 14. Somebody To Love (Återkommer)

Kylie Minogue är vår tids mest underskattade VOKALIST.
Jag älskar hennes röst. Den har en lugnande effekt på mig.