Det som sker i mitt tredje hemland

Jag har jättemycket att säga om det som händer i Israel. Jag har varit helt paralyserad i tre veckor och därför har jag inte bloggat nånting. Men nu kommer ett litet inlägg.

Igår kväll samtalade jag med min allra första israeliska vän. Det var han som bjöd dit mig för alla dessa jättemånga år sedan. En resa som förändrade mitt liv för all framtid. Som öppnade såväl mina ögon som min själ. Jag är evigt tacksam.

Han gav mig tillåtelse att citera honom (han säger samma sak som andra israeliska vänner har sagt till mig).

Han sa, och jag översätter ungefärligt från engelska till svenska, att ”Var inte så orolig. Vi är vana vid det här. Inte bara med tanke på Förintelsen, utan vi blev ju utslängda från Spanien och de muslimska länderna. Och nu är vi omringade av nazister (eller islamonazister, som jag brukar säga) som vill ha ihjäl oss. Det som pågår är Förintelsen 2.0, men vi har alltid klarat oss och vi kommer att klara oss även denna gång.”

Sedan sa han, vad många av mina andra israeliska vänner har sagt, när jag frågade hur han ser på alla dessa anti-israeliska, ANTI-JUDISKA, demonstrationer över världen: ”Vi bryr oss inte om vad folk tycker längre. Vi vill bara överleva.”

Han sa också, vad jag har sagt länge, att ”’palestinierna’ ÄR Hamas. Det går inte att skilja dem åt.” Och så är det ju.

Israel lämnade Gaza, som hade kunnat bli en fantastisk plats, men vad gjorde de när de gick till val? Röstade fram Hamas att leda dem. Terrorister, alltså. Vars enda, ENDA, mål är att ha ihjäl världens alla judar.
Så: hittepåfolket ”palestinierna” ÄR Hamas ÄR islamonazister.

Och vi ser ju det på våra gator och torg när de ilar runt och hurrar över mördade judar och sjunger om hur de vill förinta inte bara Israel – utan även det judiska folket.

(Detta tillåts alltså. Detta är inte ”hatbrott”. Världen har blivit helt jävla galen.)

Min vän avslutade med: ”When you see these rallies, it’s just a modern form of anti-semitism. But please, if you don’t want to fight for us, then at least fight for your own protection.”

Han menade alltså inte MIG här, så klart, utan européerna. Och han har ju helt rätt. Europa står näst i tur. Men i och med detta som hänt i Israel, så kanske, kanske folk börjar fatta att vi har samma ondska här. Kanske förstår de vad Israel tampas med.

Denna ondska är kanske inbjuden av dig, men sannerligen inte av mig.

Jag vill inte ha dessa judehatande, homohatande, hundhatande, kvinnohatande människor i min närhet.

Hela deras ”kultur” går ut på att hata.
Så är det bara.
De har ingenting annat att komma med.
Absolut ingenting.

(Arkivbild från ett av mina 20-nånting besök i Israel.)