Kylie – Aphrodite

Sexy woman.

Ja, jag har nu äntligen hört årets mest EFTERLÄNGTADE album och jag ÄLSKAR DET!
För att sammanfatta det hela så backar Kylie bandet och gör det hon gör bäst: PURE POP!
Låt mig citera BBC:

Aphrodite is pure Kylie magic. Everything that made you fall in love with her all over again before is present and correct here. Not liking this would be like not being keen on breathing. All hail!

 1. ALL THE LOVERS KKKKK
  Singeln har vi hört och vi älskar den. Något ”mognare” sound än resten av plattan (jag är så gammal att jag använder detta ord).
 2. GET OUTTA MY WAY KKKKK
  Börjar med pianoklink och jag blir ack så lycklig av melodin. Fantastiskt bra låt. Pure joy! En kan inte sitta still!
 3. PUT YOUR HANDS UP (IF YOU FEEL LOVE) KKKKK
  Vilken pärla! Superpop! Man kan inte bli lycklig och man kan inte stå still! Otroligt klistrig refräng. Simpel och lätt ”barnslig”, men så jädrans skön!
 4. CLOSER KKKKK
  Från superpop till något lite mer suggestivt. Feta synthmattor som Kylies röst elegant svävar över. Snyggt och underbart bra! Lite, lite Breathe (Impossible Princess 1998).
 5. EVERYTHING IS BEAUTIFUL KKKKK
  ”Lätt midtempo skulle man nog kunna säga om denna dänga som äger en fin och tydlig refräng (sånt går vi igång på). Förmodligen en hållbar låt, men ingen favorit. Bra dock.” Så skrev jag efter första genomlyssningen. Därefter, mina vänner, fick vi en ny fet femma på albumet! Otroligt vacker melodi med fin, lätt ekivok, text.
 6. APHRODITE KKKKK
  Inledningen påminner starkt om Heart Beat Rock från förra albumet X (=rivigt och bra). Sedan svänger det hela in på ett annat spår som… har något 80-talsaktigt över sig. God dänga!
 7. ILLUSION KKKKK
  Blippig, härlig låt med ett ljuvligt litet stick som lyfter helheten från en trea till en fyra.
 8. BETTER THAN TODAY KKKKK
  ”Väldigt Scissor Sisters (vilka jag ej är särskilt förtjust i). Låten maler på och jag gillar nog texten mer än melodin.” Så skrev jag efter första genomlyssningen. Nu har jag dock blivit vän med låten (som vi ju faktiskt redan hört live tidigare) och den får en fyra. Texten är dock fortfarande bättre än melodin, i mina mansöron.
 9. TOO MUCH KKKKK
  Hello electro! Hello super pop! En doft av 90-tal sveper genom rummet och det är simpelt, småbarnsligt och ganska så oemotståndligt. En fet livelåt.
 10. CUPID BOY KKKKK
  En smula Speakerphone i produktionen och en aning Wow i texten (låtarna från X alltså). I like it. Lite viskande, lite suggestivt, lite pysande ljud i bakgrunden. Snuddar vid en full femma.
 11. LOOKING FOR AN ANGEL KKKKK
  Stråkar (tänk Alcazar) inleder denna småtjatiga popbagatell. Den klistrar sig fast i huvudet och ja, den doftar supertidiga Kylie och det är iofs kul, men vi vill gärna gå vidare – fram till 1990 åtminstone. En trea ändå, men albumets svagaste dänga om jag får bestämma. Och det får jag ju.
 12. CAN’T BEAT THE FEELING KKKKK
  Spår nummer tvås svagare lillasyster. Känns som en typisk albumavslutare. En trea, varken mer eller mindre.

Kylie MinogueMinogue Kylie
Kylie Ann Minogue

Självklart har jag förbeställt albumet och naturligtvis, eftersom jag är en samlare, köper jag samtliga versioner. Beställ du också, genom att klicka på bilden ovan!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

3 reaktioner till “Kylie – Aphrodite”

 1. Hon var med i TV4 i morse och berättade att hon tyckte det var det bästa albumet hon har gjort och då är hon ändå väldigt självkritisk berätta hon.. Sounds lovely for me.. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *