Höst betyder soppa

Låt mig berätta om gårdagskvällens middagsbjudning.
Först vill jag dock ännu en gång slå ett slag för bloggeriet. Bara en sån sak som att, när du försöker hitta på någon smarrig rätt att laga, kan du söka bland dina egna gamla inlägg för att få inspiration. Igår lagade jag således en uppdaterad version av min berömda höstsoppa, som jag skrev om redan 2005.
Följande (i vilken mängd du nu må önska) skalar och skivar/hackar du och fräser i en enorm kastrull innan du häller på krossad tomat och vatten:

  • potatis
  • morot
  • palsternacka
  • gul lök
  • vitlök
  • paprika
  • fänkål (nyckelingrediens!)
  • röda linser och vegbuljong rekommenderas
  • libanesisk superstark sörja sätter fart på soppan

Servera med vitlöksbröd.
Kvällen var för övrigt härlig med goda konversationer om högt och lågt. Vi passade även på att se samtliga 47 Madonnavideor som finns på dvd:n som släpptes igår. Härligt värre!

7 reaktioner till “Höst betyder soppa”

Kommentarer är stängda.