Heterosex

Besöker du biblioteket i Broby (vilket du förmodligen aldrig kommer göra.. tihii) kan du räkna med att möta nymoralismens fula men välsminkade tryne. Vill du besöka Qruiser – det ledande webbcommunityt för gayfolk och deras vänner – kommer du snabbt inse att siten censurerats. Varför kan man ju fråga sig. “Det finns en del avancerade bilder”, säger kommundirektör Jan Dahlqvist till Expressen (18/1 2007). Han har själv aldrig besökt siten. Så klart.
Javisst, på Qruiser finns en del “avancerade” bilder (som jag personligen snabbt klickar förbi då det är oerhört tröttsamt att få en skrynklig balle eller två rejäla rattar i ansiktet i tid och otid. Och jodå, det finns gott om heterofolk på siten också). Det finns även en ruta man kan kryssa av om man inte vill ta del av dessa bilder – svårare än så är det inte. Ska biblioteket i Broby censurera alla siter med mer eller mindre ekivoka bilder har de ett himla arbete framför sig.
Vad som också förundrar mig är denna bildhets. Vad är det som gör att just bilder anses så otroligt stötande? Varför inte minst lika avklädd text?
Det är just den här typen av noll-koll-nymoralism som stör mig. Heterokarlar blockerar gaysiter och går hem och runkar till flatporr. Allting är som det alltid har varit. Ingenting har förändrats.
I Expressen säger mannen som JO-anmält bibliotekschefen att han på Qruiser söker vänner och kärlek. “Jag har aldrig skrivit att jag söker sex”. Och vad är det för argument? Är det förbjudet att söka sex?
Och varför, o, varför måste Expressen envisas med att använda ordet homosexsite i sin rubrik? HomoSEX. Jag har skrivit om det tidigare och det stör mig enormt. Expressen är en himla heteroSEXblaska.

En kommentar till “Heterosex”

Kommentarer är stängda.