Hälsa: Yoga

Jag småyogar på jobbet...

Idag är det måndag och det nya året börjar ju alltid den första måndagen (om ni nu någonsin undrat).
Om 2010 var Det Onödiga Året så får 2011 faktiskt lov att bli Det Hälsosamma Året.
Efter decembers extrema jobblass så är januari äntligen här och i afton gör jag comeback på gymmet (vänta bara så kommer bildbevis).
Eftersom jag, som den farbror jag dessvärre nu är, insåg under min helg på landet att jag knappt kunde böja mig ner och knyta skorna så är det även dags att försöka bli spänstigare och mjukare i köttet. Därför ska jag inte bara gymma – jag ska även plocka fram min fem år gamla yoga-dvd. Jag köpte den när Sebbe var valp och varje gång jag satt på golvet och försökte komma igång så trodde han naturligtvis att det var lek på gång… Så yogan rann ut i sanden.
Nu blir det nya tag och inspiration finns här och där på nätet, bland annat på denna site om Bikram Yoga.
Jag läser om fördelarna med nämnda yoga (som utförs i fyrtiograders värme) och visst låter det logiskt att kroppen blir ännu mjukare och finare när man yogar i värme, men jag är inte riktigt ’där’ ännu…
Jag börjar med ’vanlig’ yoga i hemmet, men med tanke på att jag förra året för första gången sedan 1991 besökte ett gym så vet vi att vad som helst kan hända. Kanske står jag snart i fyrtiogradig värme och kör Bikram Yoga så att det står härliga till.
Vänta bara – ty 2011 är som sagt Det Hälsosamma Året.

2 reaktioner till “Hälsa: Yoga”

  1. Haha..det är inte lätt o träna med hund i närheten. Jag köpte två kettlebells som jag skulle svinga med här hemma. Det gick ungefär 1 1/2 sving innan taxen bet fast i handtaget och skulle döda den jäveln. Och så har han fortsatt det lilla livet : )
    Håller tummen för att du kommer finna ron till att träna detta år. Ska bli bättre på det själv har jaag bestämt. Har varit för ojämn. Mest beror det på att jagvarit rätt mycket sjuk under året som vart. Så ett sundare och friskare år står på min önskelista. Kan du ge det åt mig *ler*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *