Film- och dokumentärmåndag

Gårdagen var film- och dokumentärfylld. Vi såg bland annat Or (My Treasure) – en israelisk, prisad och hyllad film från 2004. Den handlar om tösen Or som tar tar hand om sin prostituerade mor. Småspännande med många oväntade vändningar i handlingen.
Vi såg även den svenska filmen Patrik 1,5, som ni ju känner till. Hunken Göran (Gustaf Skarsgård) adopterar tillsammans med sin make Sven (Torkel Petersson) en son, som istället för att vara 1,5 år visar sig vara en femtonårig huliganunge. Oväntade vändningar även här och klart sevärd även om ett par homoskämt kändes en smula föråldrade (fastän de dessvärre är lika aktuella som alltid).
En av dagens dokumentärer (dokukung som jag är) var Who Wrote The Bible. Mycket intressant! Oavsett om man är religiös eller ej så bör man se denna doku.
För övrigt såg jag i förrgår nya superfilmen 2012. Fantastisk! (Läs Dannes korta, koncisa utlåtande om filmen här – jag nickar instämmande.)

4 reaktioner till “Film- och dokumentärmåndag”

  1. Låter som om vi får ta en dokumentärkväll någon gång 😉 Här står National Geographic för det mesta på eller UR elelr något annat lika allmänbildande 🙂

Kommentarer är stängda.