En välbekant doft

Igår när jag stod vid ett övergångsställe passerade två ynglingar mig. Den ene av dem var mycket välparfymerad och jag överrumplades av doften som kändes mycket bekant och… behaglig men dramatisk.
Jag vet inte om jag drömde om honom i natt, men den förste jag tänkte på var Badbyxan. Ja, doften hade påmint mig om honom – den tillhörde honom.
Badbyxan dejtade jag ett kort tag under mina tre finska år. Han bodde i en fräsig etta på Stora Robertsgatan i Helsingfors och jag saknar ibland första halvan av 90-talet då livet kändes spännande och allt var möjligt och, inte minst, MTV fortfarande spelade musik.
Ja, jag kommer så väl ihåg hur vi förfestade till något musikprogram som gick på fredagskvällarna. MTV Dance eller något liknande. Den fantastiska VJ:n (åh, video jockey – bara en sån sak!) Simone Angel – som senare kom att göra den fantastiska biten Let This Feeling – presenterade dansvideor på löpande band (Felix, Cappella, Maxx…).
Det var en härlig tid!
Ah, jag kallade grabben Badbyxan eftersom han alltid, alltid tog på sig badbyxor när vi skulle sova. Varför vet jag inte. Jag frågade aldrig eftersom jag var ung och frisinnad och inte tyckte att någonting var konstigt.
När vi ändå snackar karlar kan vi konstatera att min älskling, sångaren och programledaren Amir Fay Guttman, igår gick och gifte sig med en man som uppenbarligen inte var jag.
Naturligtvis var Kadima-ledaren – den fantastiska – Tzipi Livni en av gästerna.
[Artikel. Översatt artikel.]

Här sjunger han om vår sista dag tillsammans: Yom Acharon.

4 reaktioner till “En välbekant doft”

  1. Åh, va kul. Plötsligt minns jag en massa konstiga namn man haft på folk genom tiderna /plus-killen, skolans snyggaste tjej-tjejen, Vatten-mannen/…
    Sidan blev snygg!

Kommentarer är stängda.