En god student

student of judaism
Vissa tycker att jag är besatt och andra tycker att jag är konstig, men what’s new? 34½ år av den vetskapen får mig att rycka på axlarna. Jag är bara glad att jag har en hobby.
Medan andra unga, stiliga män i min ålder spenderar sina lediga dagar med att knarka och göra berusade kvinnor på smällen, och inte minst sprida klamydia, sitter jag hemma och lär mig om nästa judiska högtid. Jag vill veta allt! Sådan är jag som person. Det är allt eller inget, och jag kan erkänna att det ibland är jobbigt att vara sådan.
I helgen är det dags för det judiska nyåret och det ska firas!
Som jag skrev en gång: jag trodde i många år att jag inte gillade traditioner. När jag blev vuxen insåg att det gör jag visst det – jag är bara uppväxt med ’fel’ traditioner.
Så det så.
Det jag främst gillar med judendomen är att den hänger med i tiden. Och att den är mer än en religion – även oreligiösa kan vara redigt judiska. Det gillar jag.
Återkommer i ämnet.

5 reaktioner till “En god student”

    1. Exempelvis det här med homofili. Att det är tydligt uttalat att det är ok, ty det existerar och det går inte att ändra på det. (Naturligtvis finns det alltid ett gäng som gnäller, men i stort sett.) Så kan man ju i detta avseende säga även om ex. Svenska kyrkan, men knappast om kristendomen överlag.
      Jag är ännu ingen expert på området. Detta är min omedelbara känsla helt enkelt.

Kommentarer är stängda.