Det värsta av det värsta

När jag inte känner mig riktigt nöjd med mig själv kör jag med det klassiska, tragiska tricket: jag sänker någon för att det lyfter mig själv till skyarna.
Men. Eftersom jag är en smart man med en massa dubbelmoral (som inte är så dubblig eftersom jag ju inte låtsas något annat) så klankar jag inte ner på någon ”riktig”, ”fysisk” människa.
Jag tar istället en tur på nätet eller så ser jag något riktigt crappigt på webb-tv. Så var det igår. Kände mig inte nöjd med mitt fysiska tillstånd, med mitt jobb, mitt hem, mitt liv, mitt allt. Alltså kollade jag den första delen av såpan Ullared.
Halvvägs in i programmet mådde jag redan betydligt bättre. Vad jag såg på skärmen framför mig var bottenskrapet av olika människotyper; så vidriga att de var som karikatyrer. The worst of the worst. Tänk dig den white trashigaste av white trashiga familjer (som naturligtvis talar den absolut vidrigaste dialekten av dem alla – bonnskånskan). Tänk dig den sykligaste (det enda västgötska ordet jag behöll då jag bytte ut denna VIDRIGA dialekt när jag som femtonåring lämnade denna VIDRIGA del av Sverige) fjollbögen av dem alla och hans trashiga morsa. Tänk dig den bonnlurkigaste av bonnlurkar. Tänk dig den superensamme lagerarbetaren som bor i ett stort, tyst hus på landet. (Honom tyckte jag iofs synd om.) Tänk dig… vuxna människor som tältar (i Sverige) och spänner upp en svensk flagga utanför tältet (fortfarande i Sverige).
HERREGUD vilka TRASHIGA människor. Jag tackar dem. Jag niger och jag bockar. När jag gick till sängs kände jag mig, mina tillkortakommanden till trots, både snygg och smart och intelligent och intellektuell och världsvan och stilig och elegant och hyfsig och fasonig och utvecklad och välutrustad och… ganska perfekt helt enkelt. Fy fuck vad jag är bra.

16 reaktioner till “Det värsta av det värsta”

 1. Först av allt vill jag säga FY till dig för att du klankar ner på skånskan. Det är en mycket vacker och mysig dialekt!!! För det andra kan jag glädja dig med att det finns en sak som är värre än att titta på ”Ullared”. Det är att höra densamma på radio! Detta råkade jag ut för förra året… 🙂

  1. Jag ÄLSKAR vissa skånska dialekter. Tänk dig helsingborgska eller ”mjuk” och ”sensuell” skånska. Det finns dock vissa som talar HORRIBELT. Jag får ont i halsen av att lyssna på eländet.

 2. Man kanske skulle lägga sig till med lite bonnskånska… Blev du helt hooked på serien och kommer följa den slaviskt framöver?

 3. JO PONTE!!! Gör det 🙂
  Ja, textning behövs emellanåt… Jag tycker det är så kul att de här ibland textar på bokmål och ibland på nynorsk… Kan de inte bestämma sig?

 4. Du behöver inte titta på den där skiten för att komma på bättre tankar. Fråga alla dina vänner så kommer de att tala om för dig att du är bäst!!

 5. Usch ja, man blir mörkrädd att det finns såna människor.. Det är därför jag inte gillar att åka till Ullared,, 🙁 Men Måns Z har skön skånska.

  1. Jag har besökt Ullis två ggr och jag fyndade minsann!
   Och ja, MZ har superfin skånska.
   Den gör mig riktigt kåt, på ren svenska.

Kommentarer är stängda.