Dagens poddtips (och ängsliga svenskar)

listen to a podcast scrabble tiles
Photo by Anna Tarazevich on Pexels.com

Veckans Fokuspodden var ganska underhållande då den invandrade egyptiern satte de ängsliga svenskarna på plats. (Varför är just svenskar så extra ängsliga?)

Värst var (så klart) sossebruden som presenterade sig som en person som ”fick socialdemokratin med modersmjölken”. Alltså en skrämmande person som aldrig lärt sig att tänka själv.

Flosklerna sprutade ur hennes glappiga trut och egyptiern sköt ner dem allihop med goda, sunda, verklighetsbaserade argument. Är det inte lite patetiskt att en svensk sossebrud försöker förklara för en egyptier, som flytt islam, vad islam är och går ut på?

Sedan pratade de om transmän som i sportgrenar tävlar mot kvinnor. Sossen tyckte så klart att detta var toppen (hon vill alltså förstöra kvinnoidrotten). Egyptiern tyckte så klart som jag: tvärtom.

Varför har allt sunt förnuft lämnat så många människor? De kallade dessutom en transkvinna ”hen” medan de argumenterade FÖR att personen – biologisk man – ska få tävla som kvinna. Varför kallar de henne då inte för en ”hon”? Det är det som är problemet med dessa människor: de tänker aldrig färdigt.

Avslutningsvis chockerades alla svårt när egyptiern meddelade att när han väl blir svensk medborgare så kommer han ändå inte att vara svensk. Han är ju egyptier! Med ett svenskt pass.

Sossens haka landade på golvet och jag tror bestämt att hon behövde nåt stärkande efter att inspelningen var slutförd.

Lyssna ex. här: https://podcasts.apple.com/…/fokuspodden/id1483945329…