6 reaktioner till “Dagens ”och hör sen!””

  1. Religion blir till en skada för individer och samhällen om man väljer att göra politik av den och tolka gamla skrifter ordagrant. Om man ser det gamla testamentet för vad det är – sagor nedskrivna av olika personer i olika tider- så kan man välja att tolka bibeln ur ett modernt perspektiv, dvs inte något som begränsar ens livsstil utan berikar den. De flesta religioner har ju ändå de grundläggande riktlinjerna för hur människan borde bete sig gemensamt; döda inte, stjäl inte osv.. grundläggande etik, ganska harmlöst, precis som reformerad religion.

  2. @Razi
    Visst har du rätt, religion som sådan kan vara en vacker tanke. Problemet är att det handlar om ”tro”, dvs den som har en tro, är också övertygad om andra har fel och således måste de övertygas om sitt misstag, alternativt fördömas. Jag kan inte komma på något exempel där organiserad religion inte medför förtryck av andra, möjligen med undantag för buddismen.

  3. Ha,, hörde en kvinna i slöja som påstod att det var en mänsklig rättighet att bära burka typ.. Snacka om hjärntvättade..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *