Dagens läsvärda länkar (Uppdaterad)

Så syftet med konvojen är inte att bryta en blockad eftersom det inte finns någon blockad i den mening som man utmålar. Förnödenheter förs in dagligen. Däremot syftar konvojen till att stödja Hamas. Det är det uttryckliga syftet med den turkiska organisation som leder verksamheten och det är om man tar del av de svenska deltagarnas retorik syftet även för deras del. Syftet med gränskontrollerna är att hindra att det förs in vapen och missiler istället för förnödenheter och sjukvårdsmateriell.

Läs hela När kampen mot demokratin blir viktigare än mot diktaturen.

CNN och Haaretz rapporterar att pappan till den kidnappade israelen Gilad Shalit fick kalla handen av Ship to Gaza när han vädjade till aktivisterna att ta med sig ett brev och lite medicin till sin son. Han hade erbjudit sig att medla för deras räkning med den israeliska regeringen. Även Jerusalem Post rapporterar i artikeln Ship to Gaza vägrade att hjälpa Shalit. Det var väl ingen som förväntade sig att någon svensk ”reporter” skulle ta upp det?*

Läs hela Hamas gör sig redo att ta emot Ship to Gaza och medierna.
*Därav mina dagliga länkar.
Uppdatering:

Sderot residents woke up early on Friday morning to the sound of rocket sirens as Gaza terrorists launched two projectiles at the city. Both rockets hit the Shaar Hanegev region, causing damage but no injuries.

Läs mer.
Comments closed.