Dagens läsvärda länkar (Uppdaterad)

Pressen börjar förstå vad deras Hamaskramande leder till (ett tredje världskrig) och kanske, kanske börjar de äntligen rapportera lite mer sakligt.

Men Ibrahim förbannar och skriker ut sitt hat. Han har inget att förlora längre. Hamasmyndigheternas grävskopor rev hans enkla hus. Kvinnlig hamaspolis misshandlade hans fru, och själv liknar han Hamas vid dinosaurier som slukar allt som kommer i deras väg.
[…]
Under räden mot NGO-organisationerna
i förra veckan beslagtogs datorer och utrustning som skulle användas för musik och hip-hop-kurser för barn under sommaren. Och på kafé-galleriet Gallery är det ovanligt ödsligt numera sedan ägaren misshandlades av Hamaspolis och förhördes om de olika författare, musiker och konstnärer som brukade komma till hans café, men nu inte längre vågar gå dit.
Läs mer på SR.

Israel är knappast världens grövsta människorättsbrottsling. Trots det är majoriteten av alla fördömanden som utfärdas av FN riktade mot Israel.
Under året då det statsunderstödda folkmordet på svarta befolkningsgrupper i Darfur nådde sin kulmen, utfärdade FN 22 fördömanden mot Israel och inte ett enda mot regimen i Sudan. I en europeisk opinionsundersökning som genomfördes för några år sedan uppgav 60 procent att de såg Israel som det största hotet mot världsfreden.
Läs mer i SvD.

Att Irans regim gärna förser Hamas med vapen kan väl inte särledes många betvivla? Att Hamas utifrån sitt egentliga mål – att utplåna Israel – är berett att använda vapen mot Israel kan väl heller inte ifrågasättas?
Läs mer på Newsmill.

Antisemitismen är, som bekant, inte något som uppstod efter Israels bildande. Den har funnits i århundraden. När Israel drar på sig kritik aktiveras den och blommar upp.
Läs mer i SvD.

Ja men se, trenden vänder och journalisterna börjar jiddra om det jag tjatat om hur länge som helst. Välkomna till verkligheten:

Sedan år 2005 när Israels armé lämnade Gaza har anhängare till Hamas skjutit in minst 6 000 raketer mot ett område där det bor en miljon civila israeler.
Siffrorna är aningen, men inte mycket, osäkra. Helt klart är däremot det faktum att raketerna, tillverkade i Iran, var avsedda att döda och lemlästa. Att Mattias Gardell och de andra fanatikerna som deltog i ”Ship to Gaza” inte sa ett ord om detta är begripligt. De var inte i första hand ute för att ge Gazaborna mat, cement och andra produkter. De var ute för att skada och skandalisera Israel.
Att ”aktivisterna” fick bra hjälp av medierna världen runt är ett sorgligt faktum.
Läs mer i Exp.

Från en sak till en annan:

Jag tillåter mig att tvivla på att någon människa skulle stiga fram och med handen på bibeln/koranen på fullt allvar hävda att det är en stor skymf att ens barn har skolavslutning i en kyrka/synagoga/moské även om ens egen tro inte praktiseras där.
Läs hela i Exp.

Läs även: AB publicerar fortsättningen på den eviga följetongen. DN, Exp GP
Comments closed.