Bränder, vandalisering och matematik

Det var då ett jävla gnäll på dessa ungdomar som sätter städer i både brand och skräck.
När jag var både arbetslös och bostadslös var jag inte ute och härjade. Nej, jag tog mig i paljettkragen och skaffade mig både ett pissigt, underbetalt jobb och en ful lägenhet i en riktigt sugig förort (och ja, detta var under den beryktade 90-talskrisen).
Så lägg ner gnället och kavla upp ärmarna.
Idag talas det även om att det storsatsas på matematik runt om i landet – ett ämne jag alltid var värdelös i under skolåren. Idag klarar jag med nöd och näppe av att addera, subtrahera och multiplicera och jag räknar fortfarande på fingrarna. Jag vet även hur jag räknar ut min lön minus skatt. That’s it.
Jag klarade aldrig av skolämnen där, när man frågade varför någonting var som det var fick svaret: ”det bara är så, bry dig inte om det du”.
Ändå fick jag en fyra i matte*. Hahaha. Läraren Sture var nämligen mycket förtjust i mig.
*På stenåldern var ju betygskalan 1-5.

16 reaktioner till “Bränder, vandalisering och matematik”

  1. Usch… creepy Sture.. Han hade jag glömt till nu. Matte är knepigt bortanför de vanliga räknesätten.. Men behöver vi kunna mer än så? Nä! Tycker det räcker väl..

  2. Det där är verkligen en riktigt, riktigt otäck syn på kunskap. ”Vi behöver inte kunna mer än det vi redan kan”. Ur sådana påståenden så föds situationer likt de vi har i förorterna nu. Utbildning regerar.

  3. Även fast det inte är samhällets uppgift att uppfostra barnen, så tycker jag att man borde börja med så kallade värstingresor igen. Det är inte barnets fel att föräldrarna misslyckas med uppfostran och det är väl bättre att man korrigerar felaktiga beteenden i början än att man spenderar många år och mycket pengar på att straffa dem för ännu värre felaktiga beteenden.

  4. Det gick ett program på tv för något år sen där brittiska fruar fick gå hundkurser för att lära sig hur de skulle få mannen att göra som dom ville. Det borde väl kunna funka med barn också?

  5. Instämmer, lite dags att byta skiva snart nu, ”jag har ingenting att göra så jag bränner ner hela skiten och kastar sten på brandmännen” -ursäkten börjar vi andra bli rätt trötta på vid det här laget. Döm vandalerna att städa upp, reparera/ bygga upp precis allt de sabbat istället. Tror inte det skulle vara lika skoj att förstöra då. Till på köpet får de ju något att göra…

  6. Föräldrarna måste hjälpa till att städa upp. När dom är klara med det så kan dom få rengöra bajamajor med tandborste och utan handskar!!!

  7. HA,, JAG hade faktiskt skala 1 -5 (högstadiet), MEN min årskull var också den sista som hade det.. Gymnasiet var det dem dära bokstäverna.
    Och Matte?? Fuck it,, Jag hade en 1:a i särskild Matte, då tyckte min lärare att det kanske var bättre att börja i den enklare mattegruppen 😉 MEN jag klarar mig ändå….

Kommentarer är stängda.