Äntligen ett besked: det blir operation!

Vårdkarusellen snurrade ännu ett varv eller två och DET BLIR OPERATION.

Kom till Brosjukhuset och träffade en trevlig ung läkare med spretigt hår och vita hipsterglasögon. Han smällde upp mina röntgenbilder på en enorm skärm och förklarade allt väldigt ingående.
Han sa att ”du har ju trampat runt hos olika läkare i två års tid och det blir bara värre. Ingenting annat verkar hjälpa så jag föreslår nog operation”.
GÄRNA FÖR MIG. Jag vill bara bli av med denna livsbegränsande smärta.

Jo, detta senaste sjukhus började byggas när jag flyttade in i min nuvarande bostad, på andra sidan gatan, så jag har sett det växa fram. Nu är det nyöppnat och jag har varit på besök flera gånger redan… Det är enormt tjusigt och det doftar trä. Lite längre ner på gatan byggs nu Eksjukhuset och jag ser även det växa fram. Skaparen visste vad han gjorde när han gav mig min nuvarande lägenhet, mitt i Mejlans sjukhusområde. Tänk om jag hade varit tvungen att trampa runt från andra sidan stan!

Jag litar ju på Skaparen. Han vet alltid vad som komma skall. Alltid har han en plan. Prata mindre och lyssna mer, så hör du lättare vad Skaparen försöker säga.

Noterade även att de snart öppnar ett nytt apotek inne i Brosjukhuset. Så lyxigt.

I alla fall. Efter läkarbesöket gick jag till (för närvarande) närmsta apotek, ungefär en kilometer bort, och jag fick så ont i rygg och ben, så jag ser verkligen fram emot denna operation. Det lär ta minst ett halvår men nu står jag i alla fall i kö.
Fick en ny läkemedelscocktail som jag ska börja med NU.

Men inte nog med det förresten. Läkaren sa också att jag inom kort blir kontaktad igen, då de när de röntgade min hjärna för ett tag sedan (av en helt annan anledning) hittade ”någonting” (Edit: ”utbuktning”) som eventuellt kan leda till en hjärnblödning. Förmodligen inte nu, men kanske om tio eller femton år och eftersom jag är ”så ung” (!) så bör detta åtgärdas så snart som möjligt.

Tänk, jag som aldrig har opererats kanske plötsligt opereras två gånger under detta år.
Jag som alltid har varit så frisk och kry. Tills för två år sedan då allt detta började.

Ja, vad säger man?
Ta hand om er där ute.

Och tack återigen för Vård i Världsklass!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *