Anatomi

Min nyvaccinerade kollega frågade om jag tagit den magiska sprutan. ”Nej”, svarade jag, ”jag får ju inte göra det än”. Själv gjorde hon det igår; hon ”tillhör ju riskgruppen”. Hon är ju så ung!
Nog om det.
Eftersom jag satt och väntade på ett läkaren som jag träffade förra veckan skulle ringa pratade vi vidare om läkare och vården i allmänhet.
”De känns så ointresserade”, klagade jag och hon tipsade mig om en mycket bra, nyöppnad vårdcentral. ”Där får man kaffe och de kommer ihåg vad man heter!”
Jag lyssnade och antecknade.
”Men låt mig berätta vad som hände mig för några år sedan”, sa kollegan plötsligt rappt.
”Jag hade ont i magen och låg på en brits på Södersjukhuset och läkaren började rita på min mage medan han förklarade att jag skulle opereras för blindtarmen. Snart klev en annan läkare in i rummet. Han ruskade på huvudet och tittade på sin kollega och sa: ”Men hör du, blindtarmen sitter på andra sidan…” Ja, sådan är vården i landet vårt år 2009.”
Ja, jag säger då det.

10 reaktioner till “Anatomi”

  1. precis som en del karlar man haft det intimt med, vissa av dem vet ju inte heller hur de ska bete sig och vart saker och ting befinner sig.

  2. Det är ju skrämmande.. Undviker in i det längsta att besöka läkare! Kanske för att jag är rädd för att få höra saker jag inte vill höra.. och nu verkar det dessutom som att de kan ha totalt fel! Huvva!!

Kommentarer är stängda.