Alltid är det nåt

Låt mig återknyta till det gamla inlägget Är rätt:

Jag är grabben som när jag köpt en mobiltelefon och kommer hem och ska packa upp den inser att det inte ligger nån telefon i förpackningen.
Jag är grabben som köper nåt tekniskt och inser att det fattas en sladd.
Jag är grabben som (dagsfärskt exempel) köper en tidningsprenumeration och får två. Samma tidning. Två kundnummer. Två fakturor. Två ex av samma magasin.

Nyss ringde telefonen och eftersom 1) den ringer väldigt sällan (tack och pris), 2) jag i stort sett alltid känner igen numret på displayen så blev jag orolig och när den nu ringde och ett okänt nummer fladdrade runt på skärmen. Drämde snabbt igen dörren och besvarade samtalet med min mest seriösa och manschauvinistiska stämma.
Det var min bankkontakt som ringde.
Tusentals tankar vispade runt i mitt huvud medan jag önskade att hon skulle skippa kallpratet (”hur står det till?”) och komma till saken – jag ska ju bli med bostadsrätt den här veckan och jag är naturligtvis oerhört spänd.
Tack och lov hade bankkontakten ingenting allvarligt på agendan – det visade sig att hon i mina handlingar hade skrivit fel lägenhetsnummer. Därför måste jag snabbt som tusan ta mig till banken för att ”sätta dit kråkan på nytt”. Så simpelt, men alltid, alltid är det ju nåt. Alltid dyker det upp små minihinder som måste besegras och svettiga omvägar som måste tas.
Smått i det stora hela – men irriterande.

4 reaktioner till “Alltid är det nåt”

 1. Jag är lite av samma sort. Nog sjuttsingen är det något fel på sakerna, eller något som ska krångla. Säkert för att vi bor på landet och måste åka många mil varje gång.
  Spännande att du snart är bostadsrättsinnehavare.

 2. Åh du är precis som jag. Köpte två fina taklampor på nätet och när jag packade upp dem igår visade det sig att det inte fanns några kontakter med. Så idag har jag valsat runt i en massa affärer för att hitta rätt kontakter. Och nu måste man tydligen leka elektriker och sätta ihop sladdarna med kontakterna. Snacka om kontaktproblem!
  Och nyss hade jag besök av rörmokaren. Tvättmaskinen o tumlaren som jag köpte på Blocket och som med mycket möda lyftes in i det lilla tvättrummet, måste nu lyftas ut, för rörmokaren måste in bakom. Så nu måste jag få tag i två starka karlar, pronto! För rörmokaren kommer sju imorgonbitti!
  Blä vad trött jag blir!

  1. Men jistanes!
   Hoppas du fann ett par starka karlar. Eller kanske butchiga brudar.
   Hade hjälpt dig om jag hade befunnit mig i närheten.
   Nu brinner hoppets låga – inga fler konstigheter i Imses bostad, tack!

Kommentarer är stängda.