About the trip… and then some

Sebbe och jag är hemma igen efter en trivsam kväll hos Z. Skulle sova kvar ett tag då Z for till Arlanda för att resa söderut men Sebbe gjorde omedelbart klart för mig att han minsann inte tänkte sova mer så vi satte oss på bussen och åkte hem.
Om gårdagens flygresa; drama – fick tömma väskan på Helsingfors-Vanda flygplats och mina grejer skannades tre gånger innan jag fick passera tullen. Turbulens strax öster om Åland. Satt bredvid en ytterst pipinett finländsk DONNA strax under 40. Hon var en sådan där med perfekt makeup (som hon bättrade på innan hon klev av planet) och det blonda håret hade perfekta korkskruvar. Hon hade säkert lockat sig i timmar innan sin tripp (hade jag blivit född dam hade jag förmodligen varit lite som hon). Tänk att det tar längre tid att åka från Arlanda till Globen än att flyga från Helsingfors till Stockholm: 45 minuter. Man hinner just få in en liten flaska vitt, fukta läpparna och sedan är det dags att förbereda sig för landning. Och 1000 kr kostar det med Finnair så jag har ingen ursäkt att inte hälsa på guddottern min oftare (vad gör man av med under en helg i Stockholm, liksom). Växlade € till SEK på Sthlm Central och han bakom disken flirtade VILT och applicerade lypsyl oftare än jag gör (=ohälsosamt ofta).
Även om en del av mitt arma hjärta alltid kommer finnas på andra sidan Östersjön känns det jämt som att komma hem då jag landar på Arlanda. Som att jag kan andas bättre. Som att jag är stolt över min stad. När jag sedan befann mig på tunnelbanan där vi trängdes som soltorkade tomater i en glasburk glömd i ett hett dike och SL hade inställda tåg på grund av vagnfel – då visste jag att jag verkligen, verkligen var hemma.