72 år senare

72 år senare brinner mitt Chai-ljus i fönstret; ljuset som är köpt på förintelsemuseet Yad Vashem i Jerusalem (se detta inlägg) och som bara tänds under judiska högtider och extra-ultra-jättespeciella tillfällen. Som idag. Jag är mycket sparsam och selektiv då jag vill ha ljuset kvar så länge som möjligt eftersom jag, trots mina många Israelresor, inte tänker besöka museet på länge då det tar flera dygn att återhämta sig.
Men nu sitter jag här. Och tittar på ljuset som brinner medan snön faller utanför mitt fönster.

Aha, ja men då spelar vi naturligtvis Ofra Hazas ”Chai” – tvåan i ESC 1983.

Ungdomar som inte vet vad jag jiddrar om läser detta inlägg.
Länkar: SvD
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *