Våga våga

En gång kom jag på det där med att människor går runt och är olyckliga på grund av att de är så förbannat rädda för att vara lyckliga. Är de lyckliga så kan ju saker och ting bara gå spikrakt nedåt. Bäst då att inte chansa.
När det gäller kärleksrelationer blir mupparna skraja då de träffar en reko men kul, smart men rolig, stilig men inte perfekt potentiell partner. Hjälp, skriker de, denna människa kan ju faktiskt vara allt jag drömt om. Tänk om jag faktiskt får till det! Vad ska jag då klaga över? Tänk om jag blir sårad!
Detta blir extra tydligt då vi talar om att redan upptagna människor konstant har en hjord sugna efter sig. Det brukar heta att man “skiner” och “inte ser så desperat ut” men det är bara bullshit. Det handlar enbart om att flocken vill ha det de inte kan få – ty då riskerar de ingenting.
Detta fenomen märks mycket tydligt på datingsiter. Testa och se! Ändra status till “har partner” och du kommer snabbt notera att du är mycket intressant.
Det är lättare att gå runt och vara lite missnöjd och bitter. Man riskerar inte så mycket.
Skippa tramset, säger jag. Bara kör!

Jag blev så glad då jag strosade runt i en lagom lyxig butik i TLV och hittade denna t-shirt. Den skrek mitt namn och jag kollade inte ens på prislappen.