Stockholmspärlor: Slakthusområdet

I och med att de bygger en ny arena vid Globen (för det behövs ju verkligen för i helvete) så har de grävt upp hela området och om man gärna promenerar i krokarna så får man, i och med att vägen är borta, snällt svänga in på Slakthusområdet. Detta fick mig att upptäcka denna fantastiska del av stan!
Jag tänker som så här att om ni slutar konsumera köttprodukter så kan dessa företagare börja odla grönsaker en bit utanför stan och då kan hela Slakthusområdet förvandlas till ett nytt, supercoolt bostadsområde – ja, en helt ny ultrahipp stadsdel!
Man skulle kunna bygga om de robusta komplexen till extremcoola bostäder och fräcka restauranger. Läckra nattklubbar skulle också rymmas och jag ser utställningslokaler och ateljéer.
Konstnärer skulle trivas ypperligt i denna nya Söderaktiga stadsdel som skulle dofta av såväl DDR som New York.
Kom igen nu! Detta är en suverän idé!

Text från Slakthusområdet.nu:
Slakthusområdet i Johanneshov, invigt 1912 med ett utmärkt strategiskt läge söder om stadskärnan, är ett av Stockholms stads två partihandelsområden för livsmedel.
Verksamheten i Slakthusområdet är i första hand inriktat på styckning, förädling och handel med kött-, fläsk- och charkuteriprodukter. I stadens andra partihandelsområde, Årsta Partihandelscentral, är verksamheten däremot inriktad på frukt och grönt, fisk och blommor.

Ursäkta min skakiga kamera. Jag var mycket nervös då det kändes som att jag var på förbjudet område pga alla vakter och bevakningsskyltar.

Robust och rått på blivande paradgatan.

Fantastiska fönster.

Förmodligen alltid färskt kött...

Kolla sicken byggnad!

Mittemot grillen finns en liten park.

DDR-feeling och hipphetsgrad 100.

Elegant entré.

Sebbes nos gick i ett. Olycklig över regnet dock.

Slakthusområdet till höger.

Fantastiska 80-talsvulgära Globen Shopping ligger runt knuten.

Uppdatering: Jag sa ju det!

4 reaktioner till “Stockholmspärlor: Slakthusområdet”

  1. Köpenhamns motsvarighet har till största delen gjorts om till trendiga restauranger, barer och nattklubbar. Liksom kontor för företag som vill ses i trendiga omgivelser. Köttbyn är innestället med stort I såhär 5 år efter slakteriernas avflyttning.

  2. Men se där. Du löser mitt problem igen, man kan alltså färdas genom slakthusområdet? Jag har inte vågat, det ser inte inbjudande ut. Men nu är min löprunda förstörd av arenabygget och jag måste hitta en annan väg. Slakthusområdet skulle lösa problemet ganska lätt. /#relativt nyinflyttad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *