Söndagsläsning

Den israeliska regeringens varningar till befolkningen att inte resa på semester till Turkiet pga spänningarna där har dessutom resulterat i en omedelbar förlust för Ankara på över 3 miljarder kronor hittills, med 150.000 avbokningar, rapporterar Hürriyet.
Läs hela Bakslag efter bakslag för regeringen i Turkiet.

Vad Gaza behöver är en normalisering av relationen till Israel. Den lilla enklavens ekonomi är dömd utan tillgång till den israeliska marknaden. Men så länge den styrs av en regim vars högsta mål är Israels utplånande, så är en normalisering otänkbar.
Läs hela Hamas och norrländskt trä.

Den palestinske finansministern, Dr. Hasan Abu-Libdeh, har själv nyligen konstaterat att den Palestinska Myndigheten emotsätter sig alla generella bojkotter av den israeliska ekonomin och att man istället vill ytterligare utöka redan existerande samarbete.
(…)
Där såväl det internationella samfundet och den globala fackföreningsrörelsen som inte minst palestinierna själva ställer sig avvisande till tanken på blockad, förefaller Svenska Hamnarbetareförbundet till slut ha fått en allierad – i Irans president Ahmadinejad, som nu drivit igenom ett lagförslag om bojkott av “sionistiska företag”. Detta är i sådant sällskap man hamnar med en blockad som i själv verket inte är något annat än en blockad av freden.
Läs hela Hamnarbetarnas blockad var en blockad av freden.

Länkar: DN DN DN DN SvD SvD Jan Guillous senaste utspel DN SvD
Läs även andra bloggares åsikter om ,
Comments closed.