Som om man inte har annat att göra

Jag trotsade allt och svarade i telefon när det ringde.
Det var en (trevlig) man från något ställe som ville “bevaka mina pensionsfonder och bla bla bla”.
“Jag vet ingenting om sådant”, sa jag.
“Men tror du inte att du kan påverka hur din pension kommer se ut?”, frågade han.
“Nej”, svarade jag. “Jag tror det är en bluff alltihop”.
“De flesta jag pratar med känner som du”, sa han.
Vad är det för idé att vi ska “spela” om våra pensionspengar? Det är ju helt sjukt.
Jag har aldrig öppnat det där röda (?) kuvertet och jag kommer inte göra det. Jag orkar inte. Jag förstår inte. Fonder hit och fonder dit. Det slutar ändå med minimal pension och direktörerna gottar sig åt att de lurat hela folket. Fy fuck säger jag. Jag orkar inte engagera mig i en endaste liten sak till. Låt mig vara.