Skillnaden mellan en man och en Man

När en man har haft en jobbig dag går han ut och slår någon på käften. Kanske mördar han någon vid en bankomat. Kanske våldtar han en 70-årig tant (som ni vet mycket färska och bokstavliga exempel). Förmodligen slår han sönder saker; vandaliserar. Super ner sig och drämmer till frugan/maken där hemma. Örfilar barnen. Hänger hunden i svansen. Ja, ni kan typen. Den där mannen.
När en Man har haft en jobbig dag skriver han ett aggressivt men sakligt mail som han skickar till rätt person. Han publicerar därefter ett uttömmande men ej självförgörande blogginlägg (en Man har en blogg, ser ni). Kanske avreagerar han sig lite på Facebook (förmodligen raderar han strax därpå det han skrev eftersom poängen ju är att FÅ UR sig känslan och en Man använder gärna det skrivna ordet som redskap). När Mannen kommer hem kramar han sin hund hårt (kan även vara ett annat husdjur, en sambo eller ett barn) och därefter laddar han musikspelaren med rå, hysterisk techno och ger sig ut och joggar/powerwalkar. När Mannen sedan kommer hem igen tar han sig en dusch, fixar till en hälsosam men oerhört smarrig middag och därefter är han lugn som en filbunke. Lugn och reko. Ja, en riktig Man.

6 reaktioner till “Skillnaden mellan en man och en Man”

  1. Jag har haft annat för mig i dag så jag har missat en Riktig Mans känsloyttringar. Så här sitter nu en Ledsen Man och undrar vad han gått miste om. För kanske en Ledsen Man hade kunnat vara en Empatisk Man.

    1. Tack! Dina rader avslöjar klart och tydligt att du är en empatisk Man, och det är ju så att riktiga Män är även empatiska Män!

Kommentarer är stängda.