Ska jag ge linser en andra chans?

På senare tid har jag tänkt mycket på det här med linser. Mina fräsiga glasögon har jag haft i ganska exakt fyra år och det stör mig så enormt att jag på grund av mina extremlånga ögonfransar (stadens transor är inte så lite avundsjuka) måste putsa glasen en gång i kvarten.
Kontaktlinser har jag aldrig burit – jag har helt enkelt inte lyckats få in dem i ögonen. Jag är en känslig man i allmänhet och mina ögons känslighet behöver vi knappt gå in på. De blir lätt torra och irriterade och allergierna som resulterar i svullna pingisbollsögon har såklart också bidragit till min rädsla.
Ingen petar in något i mina ögon, helt enkelt.
Men! Jag har faktiskt försökt! För ett par år sedan slog en dansant lesbian av mig bågarna på ett fullproppat dansgolv och glasögonen trampades i tusen bitar. Ett par dagar senare skulle jag resa bort och eftersom det skulle ta en månad innan jag fick nya bågar så panikbeställde jag linser på nätet – för att ha någonting som väntade på mig då jag kom hem igen (för övrigt en både billig och snabb affär).
Jag försökte få in dem i ögonen. Gång på gång. Jag stånkade och jag stönade och jag suckade och jag fräste, men nej – det gick bara inte.
Så nu ligger linserna där i badrumsskåpet. Bruna är de – jag passade ju på att toka till det hela en smula.
Nu funderar jag på att ge linserna en ny chans. Mina glasögonbågar är lite sladdriga och ena glaset är på väg ut ur bågen, och inte minst för att jag är så fruktansvärt trött på att sitta och putsa och polera.
Men hur ska jag våga trycka in de där linserna i mina känsliga blå?
linser

16 reaktioner till “Ska jag ge linser en andra chans?”

 1. Vilka problem du har… 🙂 Men kan glädja dig med att jag har samma. Iof behöver jag inte linser (eller glasögon) men i teaterns underbara värld så får man snällt stå ut med det mesta :O)

  1. Vänta bara, ungtupp. Jag hade perfekt syn fram till en inte så vacker dag då jag insåg att jag inte längre såg vad som stod på skärmen framför mig.
   Jag höjer ett varningens finger.

 2. Hade föreslagit ett besök hos en optiker först, de brukar vara duktiga på att avdramatisera ögonpillandet och sitter inne med mååånga tips. När jag började med linser för några år sedan var jag också skeptisk pga torra ögon, men det fungerar finfint…

 3. Jag får inte heller in linser i ögonen! Det går inte… Har provat två gånger men gav upp. Some men are not made for lenses…

 4. Jag tycker att du ska prova, i början känns det lite ovant men man vänjer sig efter några dagar. Jag kan sätta in linserna på typ 10 sekunder för båda ögonen. 🙂
  Beställ på internet så blir det billigare också, Jag brukar jämföra linsbutiker på http://www.lins-info.se, finns bra info om hur man beställer där.

Kommentarer är stängda.