Såg en dokumentär om sömn

Nu har jag sett en dokumentär om sömn, en sån där härlig brittisk, och visst var det mesta gammalt blaha, men några tips fick jag ändå.
Jag ska hädanefter lägga mig samma tid, och kliva upp samma tid – oavsett om jag är ledig eller ej. Kanske kan det fungera. 23 brukar jag ha som gräns – då ska jag ligga i bingen – och jag ska vara hård på den punkten. Sex timmar ska jag ligga i sängjävlen och därefter ska jag upp; oavsett tillstånd. Men – hahaha – tänk er Kimman sitta uppe lördag morgon klockan 05. Det blir mycket bloggeri framöver kan jag tänka mig.
Den där middagsluren som jag försöker ta mellan 18 och 19 ska jag kämpa emot, eftersom kroppen tydligen inte alls vill vila då. Nej, ska man powernappa så ska man göra det mellan 14 och 17, och då bara i 30 minuter. Det går dock ej på grund av arbetet, så det blir inga fler siestor för min del.
Att kolhydrater gör en trött har jag aldrig tänkt på, men nog har jag märkt att alltid när jag varit på väg att somna efter lunch på jobbet så har det oftast varit något kolhydraktrikt jag ätit. Ska försöka ändra på mina luncher och äta mer proteiner och därmed förhoppningsvis vara mer ALERT.
Att äta kolhydratrik mat till middag är ju a big no no eftersom man då jäser och blir fet under natten, men strunt samma. Hellre rultig och utsövd än pinnsmal och trött. Ska således försöka ändra lite på mina matvanor.
Kaffe dricker jag bara på morgonen, så det borde inte påverka sömnen. Alkohol dricks kvällstid och ja, man somnar snabbare men sover sämre. Det visste vi redan.

10 reaktioner till “Såg en dokumentär om sömn”

  1. Ja, jag har ju varit inne på det spåret. Sitter just och skriver inköpslista och jag tror att jag byter ut pastan igen. Mot brysselkål.

 1. Att äta sent på kvällen och precis innan man går och lägger sig går ALLDELES utmärkt… Titta bara på mig 😉 Sanningen är att för att du ska slippa det ”jästa” tillståndet och gå upp i vikt, måste du ut och röra ganska kraftigt på dig direkt efter kvällmålet. Men ärligt… Oavsett om du äter middag klockan 17:00 eller 21:00, HUR mycket rör man aktivt på sig efter det???

  1. Brukar äta middag vid 18 och vid 19 går jag och S på kvällstur. Ca en timme. Sedan kommer vi hem och busar ett tag. Därefter ger han sig själv manikyr och pedikyr och jag ”varvar ner” med mitt. S somnar. Jag piggnar till. Vid 23 lägger jag mig i sängen och så ligger jag där och glor.

 2. Men hallå. Jag har inte förstått att du sover middag varje kväll mellan 18 och 19. Då är det väl inte undra på att du inte kan sova senare. Där är boven, jag lovar!
  Och ja, jag tror det är bra att lägga sig och stiga upp ungefär samtidigt varje dag. men är du ledig kan du sova åtminstone en timme längre. Det är inte där problemet ligger…

  1. Det blir alltid så att jag blir JÄTTETRÖTT och bestämmer mig för att ta en lur. Jag somnar dock sällan eftersom benen vägrar vila. Ska sluta med det. Och ja, EN timme extra får det bli när jag är ledig. 🙂 Lyxigt.

 3. Ledsen baby, det funkar inte. En del påstår också att det inte spelar någon roll hur länge man sover bara man sover exakt samma antal timmar per natt. BS!
  INGET funkar om man är född till en trasslig sovare.

 4. Kim. Ge dig inte. Det kommer att fixa sig. Jag har sett många klara av det (även om jag kastar sten i glashus). Tack för tipsen annars. Jag visste väl precis som du om de flesta, men jag hade så klart glömt dem.

Kommentarer är stängda.