Sådan herre sådan hund?

Det blev en skogspromenad med oväntade inslag. Vi gick längre bort än någonsin tidigare och plötsligt hade jag ingen aning om var vi var någonstans. Vi kom fram till ett bostadsområde som var något utöver det vanliga. Det påminde lite om något slags ghetto. Fast inte trashigt – snarare chict. Eller ett miljövänligt område befolkat av konstnärer. Fick en känsla av att vi befann oss i Amsterdam. Det visade sig snart att vi inte var långt hemifrån – vi hade gått runt en lång vända i skogen och kommit ut på ett ställe vi aldrig vistats på tidigare.
Sedan träffade vi tre små okopplade hundar av diverse raser. De var samtliga ungefär lika stora som Sebbe och jag märkte genast att en av dem, Tomas som jag fick veta att han hette, var lite extra intresserad av Sebbe. Innan jag visste ordet av hade de satt igång att jucka loss. Ja, Tomas satte på Sebbe och båda såg mycket nöjda ut. Doggystyle – väldigt bokstavligt. Jag visste inte vad jag skulle göra. Ägaren till de andra hundarna kom fram och flämtade; “Hon löper väl inte!?” “Nej”, fnittrade jag, “det är en kille”.
Nog så. Vi gick hemåt och ca 20 minuter senare när jag vände mig om och undrade vad Sebbe sysslade med (jag hade luva på mig och såg inte så mycket) insåg jag att de tre hundarna hade hunnit ikapp oss och vad gjorde Tomas och Sebbe? Javisst. De pippade igen. Tre gånger hann de med innan jag fick hem Sebbe. Knullmaja!