Ris och sånt

Jag var hundfri i 18 timmar. Hundvakten ville nämligen ha sällskap så han kom helt sonika och hämtade Sebbe igår och idag kom de och mötte mig på jobbet när jag slutade för dagen. Sebbe tycker nog att det är trevligt och spännande att sova borta då och då. “Lite som att åka till mormor”, kvittrade min syster om saken, “man får en massa glass och kakor och får sitta uppe hur länge som helst om kvällarna”.
Nu väntar vi på att Mello ska börja (okej, mest jag dårå).
För länge sedan lovade jag att blogga om maten som Hundvakten + sambo bjöd på på förlovningstillställningen. Förlåt att det dröjde. Detta var i alla fall det urgoda riset;
Hundvaktens olivris
80 gram soltorkade tomater
100 gram stora gröna oliver
1 st lök
2 msk olja
3 3/4 dl vatten
salt och peppar
80 gram smör eller margarin
1 tsk milt paprikapulver
2 kvistar slätbladig persilja
Blötlägg tomaterna i vatten en timma. Strimla dem. Skala och finhacka löken. Hetta upp oljan i grytan som riset ska kokas i. Fräs löken genomskinlig. Tillsätt oliver, ris och tomatstrimlor samt vatten. Salta och peppra. Koka upp och låt koka tills riset är färdigt. Garnera med paprikapulver och persilja.