Quorn och rotfrukter

Go’ söndagseftermiddag, go’ vänner.
Jag har haft väldiga magproblem och -smärtor de senaste månaderna, men nu verkar det värsta vara över och jag har fått tillbaka matlusten.
Sprungit på labbet och har en avancerad undersökning inbokad nästa månad.
Men i alla fall. Nu har jag börjat äta igen och här kommer helgens tips.

Igår lagade jag marinerade quornfiléer. Quorn blir ofta lite torrt men marinerar man så får man nåt riktigt saftigt. Olja, citron, vitlök, chili, några droppar stark sås, basilika. Låt ligga i solen på balkongen i några timmar. Stek och servera med en enkel sallad. LJUVLIGT.

Idag lagade jag rotfruktspuré (eller nåt), som inte ser så flott ut, men som är som balsam för magen. Sötpotatis, potatis, morot, röd lök, vitlök, chili (bara lite, så att rätten inte blir stark, utan du ska bara känna lite, lite hetta), kokosmjölk. Serveras gärna med grynost (aka keso). LJUVLIGT.

Som sagt: det är så synd att jag är singel då jag skulle kunna göra någon väldigt lycklig i köket (också)!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.