Posten är ett skämt

Nu måste jag bara säga att Posten gör ett värdelöst jobb. Åtminstone i mina kvarter.
Jag har skrivit tidigare att jag ofta (alltså: ofta) får mina grannars post. En gång fick jag en för mig okänd grannes post två dagar i rad. Jag var hemma de gångerna och stoppade postbruden när hon var på väg ner för trappan och dag 2 skämdes hon lite.
Jag visste att det skulle komma en dag då en fet räkning kommit på villovägar, vilket skulle komma att resultera i en betalningspåminnelse. Den dagen var idag.
För några år sedan kom, enligt min erfarenhet, räkningarna med väldigt bestämda mellanrum. Numera kommer de mer efter behov (alltså om summan på räkningen är väldigt liten kommer den en månad senare osv). Alltså har man (jag) inte samma stenkoll längre.
Idag fann jag en fet elräkning på min hallmatta och eftersom jag är ordningen själv gick jag upp i falsett då jag såg orden “betalningspåminnelse”.
Jag fick inte denna räkning i december. Verkligen inte. Jag har ett helsäkert postsystem så det råder inga tvivel om att räkningen kommit bort med värdelösa posten. Kanske ligger den hos en bortrest granne. Kanske har någon velat jävlas och helt sonika slängt den i soporna, vem vet.
Nu är det ju tur i oturen att jag, tack vare att jag jobbade hela julhelgen och dessutom lade ner exakt noll (zero) kronor på julcrap, är en rich bitch. Men hade jag inte varit det hade rösten varit kvar i falsettläge i detta nu.
(Ah, till saken hör att jag senast idag fick min hunkige halvgrekgrannes post.)

En kommentar till “Posten är ett skämt”

Kommentarer är stängda.