Plocka ut, damma av, olja in, pumpa upp


Igår kom min handyman över och hjälpte mig med att plocka ut, damma av, olja in och pumpa upp bågen. Det var lättare sagt än gjort, så klart. Vi promenerade till macken för att pumpa upp däcken men någonting med den däringa grejen som man pumpar in luften i, det ack så vackert silverfärgade munstycket, var trasigt (jag hade så klart ingen aaaning, men det hade Handyman). Det fannns ett nytt munstycke (?) att köpa på macken men ingen av oss hade tagit med pengabörsen. Handyman traskade tillbaks hem till mig medan jag och Sebbe låg och vilade i gräset. Folket glodde, pekade och fnittrade. “Det är ett fint ställe att ha picknick på va”, tänkte de, “mitt i en rondell”.
När Handyman väl kom tillbaka med sin oerhört välmatade börs ordnade allting upp sig. Så klart. Allt fixar sig när Handyman är i farten. “Jag passade på att rensa dina avlopp när jag var i hemmet ditt”, sa han apropå ingenting. Jag tackade och gav honom det knivset jag hittat i diket vid rondellen där Sebbe och jag haft ofrivillig “picknick”.
Förresten, när jag stod där vid bågarna, frågade ett trevligt par (han kanske iranier, hon kanske colombianska) om jag kunde hjälpa dem med bilen (någonting med däcken). Jag försökte se viktig ut och tog mig en titt. Sedan gav jag mig till känna: “hmm.. nej, jag vet verkligen inte. Jag har ju inte ens körkort. Men vänta, min Handyman kan säkert hjälpa er, han är inne i butiken just nu.” (Ja, han fixade det.)
Så i morse var det säsongspremiär! Jag hoppade upp på bågen i en väl uttänkt cykeloutfit och trampade iväg. Mitt på Götgatan började det naturligtvis regna, men jag trampade vidare i aggressivt tempo. Anlände till jobbet härligt blöt/svettig och tackade Moder Jord för att vi har dusch på kontoret. Slängde av mig kläderna och duschade skönt, så skönt. Trippade runt i bara herrunderbyxorna då jag inte hade någon handduk (glad över att ha de första morgontimmarna för mig själv) och slängde ner en apelsin i den nya mixern. Kroppen sög åt sig varje liten vitamin medan jag såg morgonnyheterna och började arbeta.
Läs även andra bloggares åsikter om cykel, ren, Stockholm, Götgatan