Passionerade Sebbe och underklädessniff

Idag har Sebbe varit full av energi. Jag har aldrig sett honom så här speedad. Det började redan i morse; han sprang ut i snön och det brukar han inte göra på morgonen. Han är nämligen inte särskilt pigg på att kliva upp i ottan.
På eftermiddagspromenaden var det samma fulla fart på hårbollen och vi fick ta en extra lång skogspromenad längs elljusspåret för att herrn skulle bli av med sitt spring i benen.
Nu ligger han i mitt knä och gnager på en så kallad bitis. Mycket nöjd med tillvaron verkar han vara. Han ska alltid ha någon kroppsdel i kontakt med min. Om han inte hoppar upp och lägger hela sin ståtliga hundlekamen i mitt knä är det åtminstone framtassarna som ska ligga i mitt knä, på mina lår, armar eller fötter.
Jag tror Sebbe var en smula pilsk idag. När vi var ute nosade han mer än någonsin och när han fick syn på en het hund på avstånd gnydde och drog han. Till och med ett litet skall bjöd han på. Det lät som han sa; “Hej puma! Här är jag. Se mig!” Dessvärre var puman på tok för långt bort för att notera herr Sebbe. När han nosade i snön där andra hundar urinerat nosade han på ett sätt som fick mig att ofrivilligt tänka på en kåt människa som sniffar på någons underkläder. Så där jättepassionerat med slutna ögon. Det var en mindre trevlig syn.