På begäran: Melodifestivalen 2011, deltävling 3

1 Linda Sundblad ”Lucky You”
Först och främst vill jag säga att jag gillade Lambretta en gång i tiden. Men hallå, hur kan man comebacka (eller Sundblad kanske inte har varit borta, bara utanför min radar?) i MF med en trökig poprockdänga. Usch. Refrängen är klistrig men kass och kläderna, stilen och alles var ju bara så 1996.
2 Simon Forsberg ”Tid att andas”
Först och främst förstår jag inte hur denne gosse kunde bli Mr Gay Sweden.
Halvfin ballad som vi ju hört en miljard gånger. Dock bara en svag tvåa i min betygsbok.
3 Sara Lumholdt ”Enemy”
Först och främst kan vi konstatera: karriären är över. Lumholdt (crazy namn) är helt ointressant och obegåvad (åtminstone som vokalist, uppenbarligen) och jag hajar inte vad hon hade i MF att göra. Låten diggar jag dock (i studioversion).
4 The Playtones ”The King”
Först och främst: min bror älskar denna bit. Allt jag ogillar i musik. Trökiga, bonniga karlar ”rockar” loss. Nej tack.
5 Shirley’s Angels ”I Thought It Was Forever”
Först och främst kan jag avslöja att jag var skeptisk när jag såg detta på pappret. Nu går jag dock igång som tusan. Diggar låten stenhårt!
6 Sebastian ”No One Else Could”
Först och främst kan jag avslöja att min bror SMSade mig under denna dänga: ”Sebastian ser ut som *namn på expojkvän*” och han hade rätt (för första gången under kvällen). Snygg som få, trots helrakad, ful skalle. OK låt, men den frireligiösa texten stör mig en aning. Inte alls min påse rent musikmässigt, men fin melodi och bra refräng.
7 Sara Varga ”Spring för livet”
Först och främst vill jag kommentera utseendet. Alla säger att Varga är så jäkla snygg och bla bla, men jag tycker att hon ser smutsig ut. Så, då var det sagt.
Fin låt! Tippade att den skulle skrälla och jag hade rätt som vanligt.
8 Eric Saade ”Popular”
Först och främst så låter jag nog lite gubbsjuk, men hallå. Saade osar sex. Sorry. Sex! Och han är så charmerande när han sitter i morgonsoffor och stolt visar upp de få fjun han har på bringan.
Låten är OK och effektiv. Bättre utan det där glaskrosseriet. Vinner han så hoppas jag att han tar med sig Manboy-duschen till Düsseldorf.
Jahapp, det var det. När vi ändå är inne på ämnet: se klippet nedan och skratta högt.
”Jävla häxa, vilken mara” och ”Här står jag ensam, ingen vill ha mig. Jag hade klätt upp mig, varit hos frissan. Men alla karlar verkar va’ upptagna i kväll. Så jag twistar för mig själv.” Fantastiskt!

En kommentar till “På begäran: Melodifestivalen 2011, deltävling 3”

  1. Gillade Linda sundblads låt litegrann,, LYSSNA på hennes två senaste; To all my girls & Lets dance,, hade hon kört en mer sån låt hade det gått betydligt bättre..
    OCH saade,, JAAA jag vill skicka det till dusseldorf!
    Och playtones gillade jag inte MEN min brorsdotter gillade den och dansade till den OCH är hon glad så är jag glad! 🙂 (hon gillade även saade såklart också, jag försöker programmera in mello i henne och det börjar lyckas lite 😉 ) min systerdotter har redan blivit förstörd så uppdraget slutfört där.. 😉
    OCH jag vill ha ann louises låtar på Itunes NUUU!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *