”Över hela landet syns moskéer, kyrkor och synagogor”

Hej Kim
Först och främst vill jag tacka dig för ditt initiativ.

Jag har förstått att människor i Sverige inte känner till båda sidorna i konflikten mellan israeler och araber och de har ingen aning om vad som händer här i det dagliga livet. Jag vill hjälpa er att förstå mer genom att berätta om några av mina erfarenheter.

Först och främst är ISRAEL DEN ENDA DEMOKRATIN i regionen (titta bara på vad som händer i Syrien). I Israel kan vem som helst säga vad som helst – när som helst. Muslimer, judar och kristna har samma rättigheter.

Själv har jag studerat vid tre olika högskolor och det fanns flera muslimer som läste på samma skolor och vi hade inga problem med studera ihop – vi hjälpte varandra för att få så bra resultat på tentorna som möjligt, vi delade material med varandra, osv.

Över hela landet syns moskéer, kyrkor och synagogor. Alla kan be i fred, i enlighet med sin religion.

Tyvärr hör man ingenting på nyheterna om alla dessa dagliga erfarenheter. Människor i Sverige får bara höra en sida av sanningen – men sanningen har två sidor.

Jag vill bjuda in alla svenskar att komma hit. Vi har ett underbart land.

Igår cyklade jag till Tel Aviv och jag såg en massa turister som hade det bra. Vädret var utmärkt och det var lagom varmt. Havet var blått och stämningen…fantastisk.

För en vecka sedan var jag i Jerusalem med hela familjen och vi såg araber, judar och kristna som respekterade varandra.

Israeler tycker inte om krig. Vi vill ha fred. Tro mig. Jag bor här och jag vet vad jag pratar om.

Lis 🙂

Översättning: Ingrid Olsson.
Read this letter in English. 

En kommentar till “”Över hela landet syns moskéer, kyrkor och synagogor””

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.