Önskeinlägget: När nyttjar jag vitt vin och när nyttjar jag rött vin

Jag bad er att ge mig en rubrik, så skulle jag skriva ett inlägg i ämnet.
Här kommer det femte inlägget i serien, önskat av
Ponte – mannen med den mest sexuellt explicita bloggen i Sverige.
Det går för övrigt fortfarande bra att önska!

När nyttjar jag vitt vin och när nyttjar jag rött vin
Jag är mycket glad i vin – det har nog inte undgått någon. Det var en blåsig höstdag 1994, jag var 19 år ung, då jag först förstod det stora i ett glas mustigt rödvin. Efter den kvällen blev det ofta lite rödtjut till maten men snart kände jag att det var dags att utforska de vita vinerna. Till min stora sorg upptäckte jag snabbt att vitt vin inte var för mig.
1. Man får alltid, alltid dålig andedräkt av vitt vin. Gäller alla.
2. Jag tycker mig alltid, oavsett prisklass och ursprungsland, kunna ana en smak av avgaser. Särskilt tyskt vitt vin smakar… miljöförstöring. *Rys*
Ändock! Det vita vinet har ett par fördelar. För det första blir man inte lika trött och dåsig, som av rött. Man får heller inte blå tänder, vilket ju är väldigt positivt om man befinner sig bland okända och gärna vill visa ett brett smil medan man minglar runt i hopp om att få till det.
Är man på en het date så uppstår såklart ett stort dilemma: taskig andedräkt eller blå tänder? Förhoppningsvis finns, oavsett val av vin, tandborste att tillgå.
Kortfattat: vitt vin är att föredra då man håller människorna omkring sig på armlängds avstånd. Då yta är allt. Rött vin funkar bäst vid mer intima tillfällen. Då det blåa på tänderna snabbt försvinner tack vare en hetings ivriga tungvirvlande.
Favoritvinet då? Daltons röda, och nej, att vinet är israeliskt har inget med saken att göra – det är helt enkelt det smarrigaste vin jag smakat. Det bara försvinner i munnen. Rund, ljuvlig smak. Aaah. Finns dessvärre inte på systemet, men jag ska se om jag kan göra något åt saken.
Bonusanekdot: rosévin fungerar enbart under sommarmånaderna. En varm och slö eftermiddag på balkongen eller i parken sitter ett glas rosé riktigt fint men i allmänhet är det för saftaktigt för min smak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *