”Negerboll” låter ungefär lika aptitiligt som ”polsk horkaka”

Jag har just varit ute och promenerat i 45 minuter och jag blev mer och mer irriterad för varje steg jag tog. Jag måste till en dator snabbt som attan, tänkte jag, så att jag får skriva ur (inte av) mig det här eländet.
Det som stör mig är den så kallade negerbollsdebatten.
Jag noterade på Facebook i morse att någon skulle fira negerbollens dag eller nåt liknande och ”ja ba… urk!”
Så gick jag in och kollade vad det var för tölpar som var med i klubben som hittat på detta meningslösa sattyg och jag läste runt på det (naturligtvis) dåligt författade klotterplanket och så såg jag en bild på en subba som skrivit ”det har alltid hetat o kommer alltid att heta negerboll” och hela hennes värdelösa liv spelades upp framför mina ögon. Ja, strax efter midnatt satt hon rödvinslullig i sin tradiga lilla villa och bestämde sig för att verkligen tycka till innan hon gick till sängs. Göra skillnad! Vara en åsiktsmaskin. Med illa målade naglar närmade hon sig tangentbordet, fluffade till håret och så skrev hon sitt livs viktigaste mening. Ja, hon tänker nämligen sitta där i sin LAGOM inredda lilla villa och med snipiga små ljusröda läppar säga ”negerboll, negerboll, negerboll!” ”Det har gått för långt om vi måste byta namn på våra traditionella bakelser”, har blivit ett mantra för denna kvinna. En annan populär fras är: ”vi får ju inte ens sjunga kristna psalmer på skolavslutningarna längre”.
Hon är inte ens kristen och hon känner inte till några psalmer och hon har inte besökt en kyrka under de senaste 25 åren. ”Men ändå!”
Okej, nu kom jag av mig lite, men det är samma människotyp som gnäller över det jag just skrev som enträget vill säga ”negerboll”.
Vad dessa töntar inte fattar är att det handlar inte om ”vad det alltid har hetat”. Det handlar kort och koncist om följande:
är det viktigare för dig att ”få” använda det vidriga ordet ”negerboll” än det är för en annan människa att eventuellt slippa känna sig provocerad eller kränkt eller sur eller ledsen eller allmänt äcklad?
Det är det det handlar om, era primitiva as.

”Men det är inte rasistiskt!” flämtar töntarna. ”Men det är ju inte det det handlar om, ärthjärnor”, svarar jag. ”Det handlar om god jävla smak!”
Dessa människor äter förmodligen dessa vidriga ”bakelser” en gång vart femte år men de har gjort till sitt livs mening att få kalla det NEGERBOLL och INGENTING ANNAT. Fatta vilka tradiga liv dessa envisa idioter måste leva – inte undra på att världen ser ut som den gör.
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

13 reaktioner till “”Negerboll” låter ungefär lika aptitiligt som ”polsk horkaka””

  1. Precis! Det klart att inte alla de där som vill säga negerboll menar något rasistiskt med det men om det finns en enda människa som kan ta illa upp av att jag avänder det ordet så är det väl lika bra att låta bli!
    Man är inte rasist för att man kallar det negerboll men man är respektlös och onödigt envis om man gör det trots att man förstår att någon kan ta illa upp.

  2. Min lillebror (färgad) tvingas hela tiden in i denna debatt med människor. Ofta vill de ha över honom för att få ha ”en neger på sin sida”. I midsomras gick snacket: ”men va fan får vi inte kalla dig chokladboll heller?”. Ja, hela det juvenila tugget. Det slutade med att jag och brorsan sågs som humorbefriade pretentiöser.
    Men jag garvade faktiskt ihjäl mig inombords när det lokala bageriet marknadsförde sina små chokladbollar som ”Lillebror”. Hade lust att skälla ut dem. Ingen kallar min lillebror för chokladboll ergo – ingen kallar en chokladboll för lillebror! Hahahaha.

  3. Chokladbollens dag borde vara den 12 maj. Vilka idioter är det som har valt den 11? Att de inte frågade en som äter dessa grejer ett par gånger i veckan om möjligt.

Kommentarer är stängda.