Morgonens läsvärda länkar

Sorry ”fredliga aktivister” – Hamas tar inte emot era leveranser.
Läs här och här (njut av bilderna).

Allt tydligare framgår att den internationella konvojen till Gaza – Frihetsflottan – som med våld kapades av israelisk militär i måndags, till stora delar har styrts och finansierats av en radikal turkisk islamistorganisation, Insami Yardim Vakfi (IHH, ungefär: Humanitära biståndsstiftelsen). I denna konvoj på sex fartyg – tre små lastfartyg och tre passagerarfartyg – deltog även svenska Ship to Gaza, som inte har med IHH att göra.
IHH:s egna uttalanden tyder på att man hade hoppats på att israelerna skulle låta sig provoceras till okontrollerat övervåld som ledde till dödade och sårade aktivister.
– Vi har blivit berömda. Vi hyser stor tacksamhet mot de israeliska myndigheterna, säger IHH-styrelsemedlemmen Omar Faruk till New York Times.
Läs mer.

Hamas är en organisation uttalat islamistisk med målet att bilda en islamisk stat på israelisk mark, Västbanken och Gaza, en organisation som ordagrant vill utrota judar och utsätter Israeliska medborgare för raketbeskjutning och självmordsbomber. En organisation som fick närmare 70% av palestinernas röster i senaste valet.  Valet mellan demokratiska Israel och arabdiktaturer runtomkring i Mellanöstern borde vara enkelt, men tyvärr inte i Sverige.
Läs mer.

DN DN SvD SvD Syd AB AB Exp
Comments closed.