Men nu bryr sig ingen. Det är ju bara Israel.

Dagens läsvärda (om rasism).

Ett färskt exempel är en text på Sveriges Radio P4 som i förstaversionen lades ut med följande citat från författaren Staffan Ekegren (de grammatiska felen är SR:s):
Någonting som är viktigt är att bojkotta israeliska varor, där kan vi ju var och en göra en insats. Israelerna tycker ju om att göra sig till offer, världens offer. Men det dem är känsliga för, det är ju pengar. Så att om vi slutar handla av dem, och sluta handelsavtal. Där träffar vi dem närmast hjärtat.
Hmm. Det är alltså den svenska statliga radion vi pratar om här, använd som megafon för antisemitiska budskap. Den radio som du och jag pröjsar cash till via skattsedeln för att vi ska få en opartisk, saklig och allsidig rapportering i nyhetflödet. Ingen tycks reagera.
Lek med tanken att orden israelerna och israeliska istället ersatts av antingen muslimermuslimska eller afrikanerafrikanska och vi hade haft en medial rasistskandal utan dess like under uppsegling. Då hade mediabödlarna ytterligare en gång fått använda sin giljotin.
Men nu bryr sig ingen. Det är ju bara Israel.

Läs hela.
(Det rödmarkerade är markerat av mig. Bäst med denna artikel är nästan parentesen ”de grammatiska felen är SR:s”.)
Comments closed.