Madonna ”Celebration”


Vi börjar med att se en taiwanesisk reklamfilm.

Idag firar vi att Madonna släpper sin feta samling Celebration. Vi är alla mycket glada över att äntligen få samtliga gamla goda dängor remastrade och fräscha. Jag är extra glad över att Everybody, Who’s That Girl och Dress You up äntligen får vara med på en Madonnasamling. Däremot förstår jag inte storheten i Crazy For You och som jag nämnt tidigare så kaskadkräks jag på Don’t Tell Me.
Budgetversionen innehåller inga ballader (räknar inte in Frozen i den kategorin även om vissa andra envisas med att göra det) men nog tycker jag att This Used To Be My Playground, You’ll See samt Rain borde ha fått vara med i leken. För att inte tala om låten alla älskar – The Power of Good-Bye! (Vi hardcore fans älskar att prata om vilka låtar vi skulle tagit bort och vilka vi skulle lagt till.)
Lycklig är jag också över att det är originalversionerna av Like A Prayer och Into The Groove som finns med på samlingen, istället för de jobbiga remixarna som representerade låtarna på The Immaculate Collection. Dessvärre är det inte singelversionen av Vogue vi blir serverade. Mycket synd, eftersom den i mitt tycke är betydligt svängigare tack vare sitt pumpande intro.
De nya låtarna får mig inte direkt att hoppa av glädje. Revolver känns B medan It’s So Cool klarar sig hyfsat. Singeln Celebration skrev jag om tidigare.
För övrigt tycker jag att det svartvita budgetomslaget är snyggare än det andra. Jag vet att ni undrade.
Nästa vecka släpps DVD:n och det blir såklart ännu roligare.
Låtlistorna
CD1: Hung Up – Music – Vogue – 4 Minutes – Holiday – Everybody – Like A Virgin – Into The Groove – Like A Prayer – Ray Of Light – Sorry – Express Yourself – Open Your Heart – Borderline – Secret – Erotica – Justify My Love – Revolver
CD2: Dress You Up – Material Girl – La Isla Bonita – Papa Don’t Preach – Lucky Star – Burning Up – Crazy For You – Who’s That Girl – Frozen – Miles Away – Take A Bow – Live To Tell – Beautiful Stranger – Hollywood – Die Another Day – Don’t Tell Me – Cherish – Celebration – It’s So Cool (bonus på iTunes).
Budgetversion: Hung Up – Music – Vogue – 4 Minutes – Holiday – Like A Virgin – Into The Groove – Like A Prayer – Ray Of Light – La Isla Bonita – Frozen – Material Girl – Papa Don’t Preach – Lucky Star – Express Yourself – Open Your Heart – Dress You Up – Celebration
Snygg booklet såklart

Den roligare andra versionen av videon till Celebration

Läs även andra bloggares åsikter om ,

7 reaktioner till “Madonna ”Celebration””

  1. Refrängen är väldigt svängig och medryckande men i övrigt låter den i mina öron lite som en Kylie-b-sida från Body Language-eran. Men för all del – dansa du till Revolver så småskakar jag till It’s So Cool!

 1. Sådana här välfyllda och härliga poster älskar jag. Jag vill ha versionen med It’s so cool och har inte Itunes. Är det kört då menar du?
  Budgetversionen vill man ju inte ha. Det är ju som om halva godispåsen blir stulen ju… jag vill ha allt även cool-låten…ja ja…

  1. Tack! Jag tycker naturligtvis att du ska ladda ner iTunes eftersom många bonusspår släpps endast där.
   Jag beställde 2CD:n från CDON (tillsammans med DVD:n) och köpte It’s So Cool på iTunes. 🙂
   Och ja, halva godispåsar ger vi inte mycket för!

 2. Jag tycker revolver är en riktigt skön låt efter en första lyssning men även cool är grym,. Skön text..

Kommentarer är stängda.