Kort inlägg i debatten

Ja, krig är väldigt tragiskt.
Ja, att oskyldiga människor dör är tragiskt.
Oöverkomligt tragiskt.
Men när Mellanösterns enda demokratis grannars (som uttalat vill utplåna landet från kartan – tänk om ett av våra grannländer hade en president som sa att han ville radera oss alla) barnprogram ser ut som klippet nedan undrar jag ju lite varför all denna flaggbränning äger rum. Jag undrar också om läget någonsin kommer att förändras.
Det talas dessutom väldigt lite i svensk media om att Israel förespråkar både fred och en tvåstatslösning.
Utan att ge mig in i debatten alltför mycket tycker jag också att det är ganska intressant att människor som i allmänhet verkar väldigt islamfientliga just i detta fall svänger över till andra sidan. Så att säga.
Vad jag inte förstod – varför israelerna brer ut sig – fick jag snabbt svar på under mitt besök i landet. Det har så klart med de väldigt religiösa (och oresonliga) att göra (som vanligt). De vill se ett “Stor-Israel”.