Jo, jag drömmer om våren

Blommorna tittar upp ur marken och fåglarna sjunger sina vackraste sånger. Humlor och bin surrar som fan och i vinden fladdrar mitt friska hår. En dam trippar i kort kjol och uppknäppt blus. De skyhöga, sylvassa klackarna slår aggressivt mot asfalten och vem som helst kan se att den väna varelsen i själva verket är en riktig dominatrix.
Grabben ilar runt i t-shirt och slitna jeans som hasar i marken. Höftbenet kan anas.
Katten ligger och lapar sol. Hunden nosar ivrigt i buskarna (fästingarna har inte vaknat ännu) (för övrigt blir det en fästingfattig sommar!). Bögen drar på sig solbågarna och glor med hängande tunga på hunken i tunnelbanekuren.
Den förtryckta kvinnan känner sig äntligen stark nog att lämna sin odåga till ”man”. Åt helvete med honom!
Flatan rättar till sin aggressiva flatfrilla medan hon i hög fart och i foträta skor småspringer till sitt queerfeministiska veganmöte.
Barnen tjoar och tjimmar på gården och bitterfittan står på balkongen och skriker åt dem att ”hålla käft eller gå till lekplatsen på andra sidan huset”. Alkisen sitter på sin parkbänk och talar för sig själv. Han tar en klunk nyköpt öl och kastar den noppiga tröjan åt helvete.
Tönten cabbar ner och höjer volymen. E-Type dånar.
Kvarterets sköka står i slinkiga kläder och tvättar bilen. Kåt-Berra spanar in henne och hon fnittrar förtjust och inbjudande.
På Malmskillnadsgatan strosar horan. Äntligen återvänder kunderna, tänker hon och fyrar av ett leende mot mannen i bilen.
Ja, vi vill ha vår! Nu!

10 reaktioner till “Jo, jag drömmer om våren”

    1. Jag kan bara hålla med. Jag har BLAJAT PÅ hela vintern (och hösten) men nu jävlar blir det andra bullar på plåten.

    1. Han har så smått börjat tröttna på vintern. Promenaderna blir kortare och han skuttar inte längre så glatt i snön. Vi väntar!

  1. Jag med för då blir jag vuxen har jag hört… kan du skicka ett mail till mig så jag får din e-post adress igen för jag har en ny dator och då försvann alla adresser ….. ha det gött brorsan + jag tror du får en kanon bra semester =)

Kommentarer är stängda.