Jag är störd

new york bookHej. Jag sitter här och stör mig på saker. Ja, jag har varit på riktigt uselt humör sedan i… lördags ungefär. Vet ej varför. Mänskligheten i stort stör mig, skulle jag vilja påstå. ”Småsaker” stör mig så förbannat att örfilen konstant hänger i luften.
Såna här upplevelser får mig att se svart:
Jag står i kassan på Ica. Få kassor öppna och köerna ringlar. Framför mig står en ung, snygg, sportig puma. Hon är långsam. Hon betalar. Hon gräver i handväskan. Mina varor åker ner för bandet. Alla mina varor åker ner för bandet. Bandet är nu tomt. ”183,50”, säger den sura kassabruden (irritationsmoment). Jag viftar med mitt kort. Puman framför mig står fortfarande och gräver i sin jävla handväska. Hon möblerar om. Lägger mobilen till höger och plånboken till vänster och läppstiftet i mitten. Nej förresten, det var inte bra. Hon lägger mobilen till vänster, läppstiftet till höger och plånboken i mitten. Jag viftar med mitt kort. Hon ställer frågor om Ica-kortet. Jag viftar med mitt kort. Till slut tar hon handväskjäveln och går och hela min dag är förstörd.
Jag promenerar hemåt. Plötsligt, från ingenstans, dyker en halvfet man, en halvfet kvinna samt en smal hund upp. De får knappt plats på trottoaren men de väljer ändå att gå i bredd. Inte för ett ögonblick tänker de att de kanske har en ringlande människokö efter sig. Nej, de masar sig framåt och jag får sån lust att meja ner dem.
Jag fortsätter min vandring. En ung man dyker upp. Han går framför mig och i fickan har han nån typ av musikspelare och han är ung och cool och går där med oknäppt jacka och fula mysbyxor och spelar musik bara sådär. Utan hörlurar. Han stör mig som fan och jag blir inte gladare av han spelar kvinno- och bögfientlig rap”musik”. Jaha, han tycker att det är kalaskul att spöa bögar och våldta kvinnor. Jaha ja. Vilken fin framtid vi alla kommer att få.
Jag kommer hem och försöker se nåt ”neutralt, onödigt och avtrubbande” på webb-tv men så hamnar jag i ett program med ett inslag med en så kallad ”modeexpert” (bara en sån sak, hahaha). Människor ringer in och frågar modeexperten om de ”kan ha vinterns tights även till våren”. Fatta. Modeexperten svarar och alla håller andan och lyssnar som vore hon Messias. Vad fan är mode? Något för människor med för mycket pengar och låg självkänsla.
Jag loggar in på Facebook och stör mig som FAN på alla jävla hjärtan och puttinuttiga grejer som folk skickar/skriver till mig. Jag stör mig på att folk inte kan stava. Okej om man inte är en stjärna på’t, men de vanligaste 50 orden borde människan väl klara av att memorera? Men nej. Särskrivningar stör mig ännu mer och jag stör mig på folk som stör sig på att människor stör sig på särskrivningar. Nej, jag kan inte köra bil men jag kan fanimig läsa och skriva och vad är människan utan språket? Ett DJUR som alla andra.
Jag stör mig på subban med okopplade hundar. Varje morgon (tidigt) och hela dagarna och kvällarna och nätterna står hon på innergården och gapar ”KOM HIT!” och jag vill mura igen hennes käft och binda fast hennes hundar i stolpen med håll hunden kopplad-skylten.
Jag stör mig på meddelanden som ”jag kåt nu”. Exakt så skrev han. Som ett brunstigt djur satt han med kuken i näven och allt han fick ur sig var ”jag kåt nu”. Fatta.
Naturligtvis stör jag mig på att jag låter mig störas av sådana här bagateller. AAARGH.

10 reaktioner till “Jag är störd”

 1. Jag stör mig på folk som stör mig. Folk är så duktiga på att störa. Jag kanske borde lära mig att inte bli störd av folk.

 2. Hej Kim. Vi känner inte varandra, men jag läser din blogg varje dag. Nu när du verkar lite arg och irriterad tänkte jag att det kunde vara lämpligt med lite uppmuntran. Jag är kvinna och vi bor inte i samma stad och det finns massor av olikheter oss emellan, men jag nickar och hummar instämmande till så många av dina inlägg. Ibland utbrister jag till och med ”Ja, just det!”. Du är för mig mitt i prick på så många sätt och du uttrycker dig väldigt bra. Jag tycker du verkar vara en grym person och jag tror att världen skulle vara ett bättre ställe om fler vågade vara som du. Ha nu en fantastisk dag!

 3. Åh, I feel you. Kö-kunskap är tydligen en bristvara idag. Ska fan trycka upp en t-shirt inför nästa shoppingrunda med orden..1. Ställ dig i kön. 2. Betala lite raskt, (med pengar genius.Cash or card. Inte kupongeländen eller dumma frågor.) 3. Get the f*ck outta here…
  Och fejjanhjärtan och alla jäkla zoo’n och skit folk håller på med. Men orka liksom. Och mest av allt stör jag mig på att jag i ett svagt ögonblick gått med på att adda löst folk som håller på med dylikt…

  1. KÖ-K borde hamna på skolschemat!
   Och jo… jag addade också några såna människor en gång. Diskret tar jag bort dem…

 4. Åh, jävlar vad jag håller med. Och kan addera en hel del.
  Kramiz och hjärtan provocerar mig till vanvett!
  Har du tänkt på att folk som för en gångs skull tänker stanna upp och tänka efter (och jag föreställer mig att de tänker på något jävligt oviktigt) gärna gör det i offentliga dörröppningar. ”Här ska jag nog stanna en stund en helt vanlig fredag kl 16. Fnys.

Kommentarer är stängda.