Inte ens 30 spänn ”svindlar” jag

När jag lämnade in jobbmobiltelefonräkningen så insåg jag att jag en dag (förmodligen en extremt tidig morgon) köpt en SMS-biljett till tunnelbanan* via just jobbmobilen (30 kronor). Självklart fick jag jättedåligt samvete och jag kände mig som en sådan som utnyttjar allt och alla och snor pennor och kaffepaket (dricker inte ens bryggkaffe) på kontoret. Kände mig helt enkelt usel.
Självklart berättade jag då för fru Chef om mitt misstag.
Jag vill ju inte att det ska finnas några tveksamheter att gräva fram när jag blir storfräsare…
Ni förstår ju själva vilken reko och hyvens medborgare jag är! Säkert till stor del på grund av Oprah.
Det var dagens tips till karriärister och politiker. Från mig till dig.
Detta påminner mig förresten om när jag för femton år sedan hade en ”fling” i London. Jag ringde honom från jobbet en gång och dagen därpå berättade jag det för min dåvarande chef. ”Du kan ju dra av det på min lön.” Trots att huvudkontoret låg i… London. Och trots att hundratals samtal i veckan gick till London. Ha ha ha. Det var lite väl töntigt kan jag känna idag.
*Envisas med att inte köpa månadskort eftersom jag annars måste piska mig själv till att sätta mig på cykeln istället för på tuben.