Halka, enkel middag och töntig film

Det blev en lite kaotisk kvällsrunda då det är så halt och jag får verkligen inte halka efter operationen. Vi var på väg hem och tog oss upp för den branta backen bakom huset men tre meter från källardörren var det SÅ halt att jag efter många, många försök fick ge upp. Vi fick ta oss ned för backen igen och gå samma runda tillbaka hem (här uppe på klipporna kan man inte ta några genvägar). Halkade dock inte men det var på vippen vid ett tillfälle och jag ryckte till och då gjorde det så ont i ryggslutet att jag skrek F-ordet. Jag gör det vid såna tillfällen. Det bara flyger ur min annars så pryda trut. Alltså ordet på engelska.

Kom hem till slut och jag hade varit så sugen på en viss rätt hela dagen, så jag svängde ihop pasta (som jag äter jättesällan) med champinjonsörja. Allt som krävs, förutom pasta och burkchampinjoner (som jag älskar) är en gul lök och en rödlök, en gul chili, några vitlöksklyftor och crème fraîche + salt och mycket svartpeppar. Vid servering rikligt med parmesan (i flingform). Så smarrigt.

Älskar enkel, hemlagad mat utan några krusiduller.

Sedan såg jag en jättetöntig film (ibland är det skönt att se såna).

En jättevacker kvinna råkar hamna i en småstad där hon bekantar sig med en superstilig man (med jättefina händer, underbara läppar och vita, raka tänder). Båda är helt perfekta. De låtsas inte vara intresserade av varandra och jag förstår verkligen inte varför folk leker denna löjliga lek. Som en förutsägbar parningsdans. Hon fastnar i småstaden eftersom det har varit storm (så klart) och vägarna är avstängda (didn’t see that coming) och då börjar hon baka paj (hennes passion) och han fotograferar henne (han är fotograf) och sedan sitter han på kammaren och tittar på fotona och inser hur tjusig hon är. Alla i staden älskar hennes pajer och hon börjar tokbaka och säljer dem till ett café.

Ja, ni vet ju hur det slutar. Han ska ha en utställning och i sista stund byter han ut alla foton till foton på bara henne och det blir stor succé. Sedan blir hon dock arg då mannens bitchiga affärskontakt (som vill få honom på rygg men han vill inte då hon har så vidrig personlighet) ljuger för henne så hon åker hem utan att säga nåt.

Ja, och sedan tar han sig till hennes stad och rider fram till hennes arbetsplats (på en vit häst, så klart) och… Det var det.

God natt.

ice river photography
Photo by Riccardo on Pexels.com